Chili-chokladpannacotta med mango

Jag måste tipsa om efterrätten vi åt igår. Den föll mig helt i smaken, inte för söt men en riktigt god och lagom avslutning på en middag.

Tyvärr tog jag ingen bild på efterrätten i våra fina Marimekko-skålar, så här är en lånad bild från Tasteline där jag hittat receptet.

Chili chokladpannacotta – 4 pers

75 gram mörk choklad (Igår blandade jag 25% Lindts mörka choklad med chili och 75% vanlig mörk choklad, vilket jag tycker blir godare än med enbart chilichoklad som jag testat tidigare.)
2 st gelatinblad
2,5 dl matlagningsgrädde
1 tsk vanillinsocker

Salsa
225 gram mango (jag använde fryst, funkar jättebra)
0,5 st chilifrukt
0,5 st lime (skal)
1 tsk honung

1. Smält chokladen i vattenbad. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten i 5 minuter.

2. Koka upp grädden. Krama ur gelatinbladet och blanda ner i grädden. Vispa ner den smälta chokladen och vaniljsockret.

3. Häll upp i små glas. Kyl i någon timme.

4. Skär mangon i små bitar. Blanda med rivet limeskal, honung samt finhackad chili. Dekorera pannacottan med mangosalsan.

Recept från Tasteline: Recept: Mia Troberg Elonq, Foto: Sara Ringström