Morgonrutinen och varm i bärselen

Det är lite lustigt på Stellas förskola, för deltidsbarnen börjar kl. 9. Då ska de absolut vara på plats, för då börjar den pedagogiska verksamheten och det stör med barn som droppar in senare. Ska de på utflykt så går de också prick 9, och man vill ju att hon ska hinna följa med. Men innan 9 får de absolut inte komma, för då finns inte personal så det räcker.
Man ska alltså pricka tiden exakt för att alla ska vara nöjda. Och det är ju lätt med två levande barn… Not. Jag är inte helt nöjd över detta, och ska kontakta rektorn och fråga hur de tänkt. Bara att skjuta verksamheten med en kvart skulle underlätta. Jag föredrar att lirka med Stella så hon tar på sig ytterkläderna glatt snarare än att korva ned henne skrikandes i dessa. Likaså byter jag gärna blöja på Max om han bajsar precis när vi ska gå. Ja, ni fattar…

Iallafall så går H upp strax före 7, så han gör iordning sig och väcker sedan Stella vid 07.15. Då hinner han klä henne och ge henne välling, och samtidigt mysa lite, innan han går vid ca 07.30. Då kollar Stella lite TV och så väcker hon mig efter en stund. Lyxigt va 😉
Max sover oftast, men annars hänger han med H och Stella innan jag går upp (mellan 07.30-8)

Vi hinner ha en mysig morgon med lite lek eller barn-TV, och frukost ihop. Sen går vi till förskolan, och om Max är vaken föredrar jag att ha honom i bärselen men annars tar jag vagnen och då står Stella gärna på ståbrädan.


Jag har fått låna en jätteskön bärsele-filt av omtänksamma Sofi. Dvs, en filt som formas runt bärselen med resår och som har ett långt band som man enkelt kan knyta fast den med. Den är verkligen toppenbra, och två dagar i rad (i början av veckan alltså) har jag nu haft denna på när jag lämnat Stella. Smidigt att kunna ta Max i bärselen utan att behöva klä på honom en massa kläder.

Ibland ska jag göra något direkt efter lämning så då har jag lite mer tight att hinna med allt innan, men det går. Max är nöjd på golvet i badrummet när jag duschar och Stella roar sig själv. Annars går jag i mjukiskläder och Max får hänga på i pyjamasen, och så går vi hem igen och kollar lite nyheter och dricker morgonkaffe efter lämningen.

Jag hoppas den här fina rutinen hänger i sig, för hittills är det 4 nöjda familjemedlemmar. 🙂

    1. Ja den är verkligen perfekt!
      Så jag får kolla in den där ergo-varianten. Bara kolla först hur vi får ihop det med insatsen, ska bli jätteintressant att testa.

  1. Vilken fin filt! Vart är den ifrån? Skulle gärna införskaffa en likadan, Frida får liksom inte plats innanför jackan längre…

    kram

    1. Jag vet att Sofi köpt den på tradera, så jag vet inte vad den kommer ifrån. Hemmasydd kanske, kan jag tro.
      Kanske något för mysigtdesign!? Ni är ju så duktiga!

      Kolla in på http://www.sofis.se och fråga henne om vad den kommer ifrån. Hon är också en riktig sjalmamma, så hon har koll på det mesta. 🙂

  2. Wow, det låter ju helt bisarrt att försöka pricka ett klockslag! Hur löser ni det nu? Står du utanför och trampar 10 minuter innan eller ser du till att springa sista biten för att hinna innan klockan slår 9.01?

    Jag skulle nog bli dunderstressad att ha ett sånt schema, inte minst skulle jag jämt ha dåligt samvete för den dagen innan jag missade tiden med några minuter.

    Och det där ser hur mysigt ut som helst. Vilken underbar filt!

    1. Ja, alltså det GÅR ju inte… Helt galet.
      Nu har jag ju dagis i huset bredvid så jag har det väl enklast av alla syskonföräldrar, men ändå.
      Jag har hört mig för lite, och de flesta tänker ”hellre för sent än för tidigt”, förutom på utflyktsdagarna. Så jag kör enligt samma, men har nog snarare lämnat för tidigt än för sent ändå, typ 10-5 i har det blivit flera gånger. Vi får väl se om vi får bassning när det är dags för utvecklingssamtal..
      Och nog är det stressande allt!

      Ja den är supermysig, verkligen bra och underlättar massor.

  3. Det där låter lite väl strikt. Men jag kan tänka mig att de har haft föräldrar som har kommit lite hur och som helst och då har barn och pedagoger känt att de har varit ”öppet-hus” vilket har stört verksamheten. De måste vänta in barn, får börja om om de har påbörjat ngt etc. Så då har de satt denna regel för att få lite ordning. Men vad vet jag, men det är gissning. Men pratar du med en pedagog så kan ni säkert bestämma något sinsemellan.

    Jag känner dock igen detta med vår dagmamma. Hon vill att barnen ska vara på plats till 9 för sen går de ut på sina utflykter. Jag som börjar 9,30-10 på dagarna vill egentligen lämna så sent det bara går. Men nu får jag anpassa detta och lämna till 9 och har då 60 minuter till övers innan jag börjar jobba. Jag har typ 5 minuters bussresa mellan de olika ställena. Liiite irriterande, men ett lyxproblem.

    1. Ja, jag tror också det är några som missbrukat lite som gjort att det blivit så extremt. Men det kommer lappar titt som tätt (som inte berört oss förrän nu när vi just börjat med deltid) och det senaste som kom bara förra veckan ang. missade tider var allt annat än i trevlig ton.
      ”om man inte skärper sig så kommer vi rapportera till rektorn så det får konsekvenser”, typ.
      Så man är ju konstant stressad, morgon som eftermiddag…

      Samtidigt förstår jag såklart att det är som det är, och före 9 måste man ta hänsyn till heltidsbarnen, och att börja med pedagogiken sent är ju också synd när det är så mycket annat som ska hinnas med (mat, sov, …).
      Men prick 9 är svårt… och jag måste kolla med rektorn eller någon av pedagogerna när vi har mer tid.

      Synd för dig för att det går ut över din umgängestid med Lykka (och soft morgon) men du får väl se det som din egentid och sätta dig ner och ta en kaffe någonstans så länge. 🙂

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *