Galet svåra val

Vi har tänkt ge även köket en ansiktslyftning i form av ny bänkskiva, ho + blandare och kakel. Såhär ser det ut idag (mäklarens bild, så inte idag utan när de förra ägarna bodde här). Det är ljusgrått kakel och en bänkskiva i valnötsfanér med stort område rostfri yta – från dubbel-hon och in till väggen.


Det är inget större fel, men känns lite trist bara… och köket i sig skulle kännas betydligt roligare och lyxigare med en hel bänkskiva från vägg till vägg, en infälld rektangulär ho med en schysst blandare och något annat kakel. Men vilken djungel det är!

Spontant har vi tänkt en tjock (6-7 cm) helsvart bänkskiva. Inte vanlig laminat utan hi-mac eller dylikt. Nu har vi dock fattat att just hi-mac är dyrast på marknaden, till och med dyrare än natursten, och det är kanske aningen onödigt. Så vi tänker fram och tillbaka. Hi-mac? Ceasarstone? Kompaktlaminat (som dock är tunn, 12 mm, men snygg)? Svart? Vit? Och så kakel. Vitt glas? Svart? Vilken form? Storlek? Och diskho finns ju faktiskt också både svarta och vita, vilket är snyggt. Svart? Vit? Rostfri?
Djungel, som sagt. Som det känns nu kommer vi aldrig komma till ett beslut.

Har ni några åsikter, förslag? Inspirationsbilder? Shoot..!

    1. Jag är nästan bättre på att skriva om våra funderingar innan än att redovisa resultat. Kanske för att vi har lite långt från tanke till handling 😉
      Vi har iallafall beslutat oss för tapeter nu och beställt, så det hoppas vi få upp under mars. Ska nästan länka i din blogg (för kommer inte lägga här förrän efter) för jag vet ju att det där med tapeter är din hemma-arena. 🙂

  1. Åh med er fina stil så skulle ju glas vara hur läckert som helst! Och likaså svart bänkskiva, det är ju så rackarns praktiskt och lättskött. Vi har vanligt ”trist” laminat men är ändå ruskigt nöjda med det. Jag tror vitt glas, svart skiva och vit ho skulle vara grymt snyggt men det beror ju på om man är rädd för för mycket vitt. Samtidigt känner iaf jag att just kök är så lätta att fräscha upp med färgklickar att det är riktigt snyggt med svartvitt. Det blir sån enorm skillnad med bara nytt kakel typ, vi bytte ju kakel och beslag, det blev ett helt nytt kök. Spännande ska det bli att se vad ni väljer…

    1. Det är just den varianten vi är allra mest inne på – svart skiva, vitt glas-kakel & vit ho. Men vi får se, vi är inte så duktiga så vi ser det helt framför oss utan måste nog åka och kolla på utställning för att få en ordentlig känsla.

      Ert blev ju verkligen fint efter småfixet, det gör som du säger jättemkt!

      Färgklick blir fondtapeten vi beställt, så jag tror mycket vitt skulle göra sig. Men ändå, svårt.. 🙂

  2. Hej!

    Har för mig att IKEA har väldigt snygg bänkskiva i något liknande material… kommer inte ihåg priset dock. Det kanske kan vara ett alternativ?

    Kram!
    J

    1. Tyckte jag kollade där men inte såg nåt som kändes 100, men ska nog ge det ett försök till – det var nog helt i början på spaneriet så jag var helt grön – nu har jag lite bättre koll iallafall.
      Kram

  3. Kolla om inte Diapol har ngt material ni gillar. De har t ex både sten och komposit. Invita på Odengatan funkar som informellt showroom då de beställer alla skivor från Diapol. http://diapol.se. Kram C

  4. Vi har 12mm sile stone, svart o är såånöjda eftersom skivan är helt bakteriefri, den suger inte åt sig ngt vilket gör att man kan baka mm direkt på..
    Underlimmad 4kantig ho tycker hag är snyggast o lättast att göra rent. Tänk bara på att då köpa blandare m dusch så man kan göra rent lätt..
    D var mysigt o se er en snabbis!
    Kram

    1. Bra tips, och D lär ju veta vad han föredrar, som har full koll.
      Ska kolla lite närmare på det!

      Det blir iaf kantig ho av rektangulär form. Färg lite osäkert..

      Det var jättemysigt, synd att det var lite stress på flera sätt annars hade vi kanske hunnit prata mer om bänkskivor och annat. Haha. Men lite är bättre än inget, jättemysigt att ni kom! Kram

  5. Pingback: Köksbeslut närmar sig «

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *