Rubriken är minst sagt ett töntigt uttryck, men jag snodde det ändå av Amanda Schulman som idag skrev om just detta i sin blogg, apropå att hennes man Alex Schulman gjorde blinier till just deras lill-lördag. En dag i veckan då de brukar gå loss på charkuterier (oftast), och prata om ditt och datt. 

Här hemma pratar vi veckans dejt. Kanske inte mindre töntig benämning det, men en väldigt uppskattad kväll av oss som varit ett regelbundet inslag sedan flera år. Idag hade vi extra mycket att prata om efter dagens tapetsering och beställning av köksgrejer (ledde oss osökt in på hem/boende/trivsel) och kvällens föräldramöte på förskolan (förskola/uppfostran/barn/syskon).

Kvällens mat blev till förrätt en fräsch räkcocktail med bl.a mango, avocado, rödlök, koriander, räkor, gurka, honung, olivolja, lime, apelsin, röd chili och vitlök.

Förrätten i Iitalla Marimekkoskålar, framför nya kökstapeten.

Huvudrätt som oftast en pasta, idag en helt improviserad variant med färsk tagliatelle med vitlök, chili, lök, olivolja, färska tomater, vitvinsvinäger och räkor, och en mozzarella och tomatsallad till det. Gott vitt vin i glaset i form av ett riktigt bra vitt, Comtes d’Isenbourg som min gamla kollega tipsade om till nämnda förrätt i sin roliga blogg. Tackar A för inspirationen. 🙂