De här dagarna då Stella varit bortrest har varit som en visit i mammaledighetsvardagen med Stella första tiden. För inte sjutton har ledigheten med Max annars varit som den med henne, no way. Nuförtiden är en grej per dag tillräcklig, för det är ganska precis vad som hinns med mellan lämning och hämtning. Och har man då en grej bokad så kan man glömma att vila tillsammans med honom, för den tiden finns inte – och framför allt blir den knappa tiden hemma i sånt fall sällan att sammanfalla med en tid då han sover.

De här dagarna har jag gjort flera saker per dag, inte haft bråttom hem, och framför allt tagit sovmorgnar och kunnat småsova med honom någon gång. Ruggigt skönt (trots hans galet bra nätter, igår rekord på 21.30-06.35 utan mat, helt sjukt ju!! ja, jag njuter så länge det varar)! Mycket prat och gull har det blivit, och långa stunder i sängen där vi bara myst och han har fått miljoner pussar på gosiga låren och sånt.
Det är verkligen annorlunda att inte behöva tänka på tider och kläd- och matfix, eller lek och uppmärksamhet osv osv osv.
Fast… jag saknar ju Stella massor, såklart, och även om jag kanske inte saknat lekparken jättemycket om eftermiddagarna så har jag ändå saknat den också. Riktiga vardagen med mina två ljuvliga små. Det blir bra att hon kommer hem imorgon, nu räcker den här visiten i enbarnslivet gott och väl.

Stella har dock en toppenvecka i Småland och har låtit så glad så varje gång vi pratat i telefon. ”Jag ska vara här en liten stund till, mamma” har hon sagt, så någon större hemlängtan verkar hon inte besitta. Vi får väl se vad hon säger ikväll, när hemresa ”imorgon” blir verkligt.
Måtte de komma hit i tid (det är ju en lång bilresa), det enda som inte känns bra med den här bortatiden för henne är att vi ska bort imorgon kväll – och det känns totalfel att säga Hej och sen Hejdå igen strax därpå. Vi ska på Ljust & Fräscht imorgon kväll och kommer såklart hem igen efteråt för att sen hänga med henne hela helgen, men det känns viktigt att få ordentligt med tid med henne imorgon eftermiddag – framför allt såklart för hennes skull. 

Nu ska vi passa på att rulla iväg på enklare utemiddag, lika bra när det är lite lättare logistik…