Köksfix del 1 av 2

Som jag skrev i onsdags så fick vi då upp fondtapeter i tre rum här hemma. Presentation av köket inleds.

Vårt kök är i direkt anslutning till vardagsrummet, med halvöppen planlösning. Man ser alltså hela köket från vardagsrummet, och på höger sida är alla skåp, diskmaskin och spis etc, och på vänster sida finns dubbel kyl/frys, högskåp med ugn/micro och en vägg där bordet är. Således den vägg vi tapetserat med en fototapet från tyska Komar, motiv tulpaner.

Alla bilder är klickbara.

Vid öppningen på höger sida är en ventilationstrumma eller nåt, så det är en liten vägg där. Vi har satt upp ett par tavellister med några kokböcker där, Pluras Kök, Hemma hos Melker Andersson, Förför – mat för två, Det goda Italien och Mina fastrars mat står där i nuläget, ihop med två dalahästar (en 50-talare jag ärvt efter min farmor och en svart som H fick nu vid Vasaloppet) och två Iitalla Kivi-lyktor. En pall och Stellas tripp-trapp förvaras där när den inte står vid bordet.

Här är tapeten lite närmare i dagsljus.

Och på kvällen får vi numera ljus ifrån lampan, som blev en plåtlampa med industrikänsla från Mio. Den gick bättre ihop med tapeten än de övriga vi kollat på.

Bord och stolar kommer från thehome.se.
Tapeten känns super, dock så är den lite för bubblig just nu tyvärr, då det var meckigt värre med klistret trots professionell hjälp. Limmet som följde med höll ej måttet, och med vanligt blev bubblor som ännu inte torkat. Kanske pga att materialet är tätare än vanliga papperstapeter? Eventuellt får vi sätta om dem, vi får se.

Vi är supernöjda med kökets ansiktslyftning del 1, och ser nu fram emot leverans och installation av beställd köksbänk, ho och nytt kakel. Vi har valt det mörka kaklet (Look från Höganäs), då det vita nog tyvärr blir för vitt mot luckorna, då de tyvärr ej är högblanka.
Jag hoppas jag snart får återkomma med foton på det resultatet… men det lär nog dröja en månad minst.