A Symphony of Lights och sightseeing i Hong Kong

Ikväll är vi hemma tidigt, redan halv 10 klev vi in i lägenheten, och såhär en halvtimme senare sover alla utom jag. Jag var nämligen helt död imorse… De senaste dagarnas tempo och dåliga sömn tog ut sin rätt. Så även om barnen hade den goda smaken att sova till halv 8 så la jag mig igen vid 9-snåret, strax innan H drog ut och gjorde DB och lekparker med barnen. Sen vaknade jag halv 12. Oopsie. Men skönt. 🙂
Så därför är jag vaken lite längre och visar lite bilder från vår kväll i Tsim Sha Tsui, dvs andra sidan vattnet från Hong Kong-ön – med Avenue of Stars mm som vi besökte även häromdagen. En kväll som efterföljde en dag på stan med bl.a SoHo, Hollywood Road (/antiques road), Man Mo Temple, köpcentrum och lite shopping, världens längsta rulltrappa (800 meter!) och lite mer. Och det kändes som en lugn dag. 😉 Nej, att göra en full dag med sightseeing i Hong Kong är allt annat än lugnt men däremot så var kvällen var av det lugnare slaget.

Vi gick mer till piren som vanligt, och då ”Central Pier”, en gammal antik inrättning.

Därifrån går Star Ferry, En klassisk båt med gamla träbänkar och skrov som doftar tjära. 2 kronor enkel väg, vilket rån va.

Vi gjorde ett kort stopp i Harbour City som är HK’s största köpcentrum. Helt galet, vi pallade inte många sekunder bland köpgalna asiater i enorm galleria så vi gick snabbt vidare. Tog en billig och god middag på ett designat café nära hamnen.


Efter lite promenad på stjärnavenyn (alltså med handavtryck från kända personer, just som Hollywoods dito) slog vi oss ner på en trappa och inväntade ljusspelet över HK’s skyline. En skön liten väntan (med tillgängligt wifi, tjoho) och Max somnade för natten.

Sen drog det igång, massa ljus i takt med pampig musik. Rätt coolt faktiskt.

sightseeing i Hong Kong

Fast att fånga det hela på bild var knepigt. Och lite synd var det med det tunna molntäcke. Ett nätt litet täcke vi är enormt tacksamma för om dagarna dock. Det gör värmen överkomlig och håller värsta hettan borta. Det går mot höst här och vi är tacksamma att slippa mesta sommarhettan. Perfekt period för Hong Kong!

Sen åkte vi hem. Och la oss. Vissa. Godnatt. 🙂