Dagens Auckland – betydligt bättre än gårdagens dito

Fortfarande med noll koll tog vi oss ut vid 12- snåret. Dock konstaterade vi att gatan vi gick igår inte var någon huvudgata. Vilken tur :). Så när vi tog Queens Street mot vattnet istället för Hobson street blev det väldigt mycket trevligare. Rätt trevligt faktiskt.

Och dessutom lös en varm sol från en klarblå himmel. T-shirtväder, så bra det kan bli här typ! 😉

Vi gjorde lite shopping, shorts åt H, snygg Billabong-hatt åt nöjd Stella och dito från Rip Curl åt mig. Tog en sushi och pannkakslunch (win-win) innan vi tog en båt för lagom långa Harbour Cruise. En 1,5- timmestur runt Auckland och de fina öarna runt omkring. Det var en höjdare i det härliga vädret! Inne på övre däck var totalt Max-vänligt med heltäckningsmatta och grejer att stå mot och vi var själva där. Hit.
Gick av och promenerade på vulkanön Rangitoto, kollade anrika fyrhuset, bron, alla segelbåtar i hamnen (1850 st, mäktigt, inte för intet det kallas City of Sails) mm.

nya-zeeland-med-barn-4-av-22 nya-zeeland-med-barn-2-av-22 nya-zeeland-med-barn-1-av-22

Sen det häftigaste. Vi hade sånt flyt (händer extremt sällan enligt båtföraren som gick loss med sin privata kamera) och fick syn på ett gäng killer whales / orca’s! De var typ fem stycken som hoppade och dök. Galet mäktigt.
De var hur nära som helst och en var precis nedanför relingen på båten. Så sjukt coolt.

nya-zeeland-med-barn-5-av-22 nya-zeeland-med-barn-6-av-22 nya-zeeland-med-barn-7-av-22

Sen tog vi en sväng med färja till Davenport mitt emot Auckland. Ett ställe med viktorianska hus mm, allmänt pittoreskt. En liten uteserveringspaus i skuggan, lekparkslek med vacker havsutsikt mm.

nya-zeeland-med-barn-8-av-22 nya-zeeland-med-barn-9-av-22

En höjdardag helt enkelt!

Nu är vi taggade för Nya Zealand generellt och efter besök på turistinformationer har vi nu börjat utarbeta en plan för morgondagen då vi checkat in i husbilen. Lake Taupo tror vi. När vi hittar wifi ikväll ska vi bestämma närmare (inget gratis sånt på hotellet tyvärr).

Och sedan fick vi god middag i ett idag ännu mysigare The Viaduct. Grillad färsk tonfisk, mangosalsa, potatiskaka mm.

20111111-214045.jpg

20111111-214057.jpg