Hejsan Auckland! Att landa i kyligare klimat…

Igår eftermiddag när vi anlände Auckland undrade vi lite vad vi gjort. Det var genomgrått och KALLT. Okej att vi visste det, men efter varma Hong Kong och härliga Asienkänslan blev det ändå lite väl hård krasch. Att vi var sjukt trötta efter den långa resan (med runt 4 timmars sömn för oss var) gjorde inte känslan bättre. Inte heller trötta och gnälliga barn, och för en stund kände vi oss mest skyldiga, stackars dem att utsättas för långa resor och tidsomställningar osv osv.

Däremot överraskades vi glatt av budgethotellet vi bokat. Lägenhetshotellet Auckland City Oaks och vår lilla lägenhet (ett rum med kök och ett par fåtöljer, badrum, sovalkov) var superfräscht (för den prisklassen alltså). Och egen säng åt Max! Och fåtöljerna passade perfekt att dra ihop till egen säng åt Stella!
Dagens Bra.

Vi tog trots tröttheten oss iväg ned på byn. Gillade inte vad vi såg. Grått som sagt och noll charm.
Visserligen hade vi inte kollat kartan och hade inte helt koll på huvudgata men det verkade ju vara typ där vi gick.

Sen kom vi iallafall till hamnen och där var fint. Fast inte så stort som vi trott. Eller ja, vi upplevde det inte så iallafall eftersom vi gick så fort i snålblåsten.

Efter lite span på olika restauranger landade vi på Waterfront som var snyggt och hade inplastad uteplats med värmare samt bra meny (och bra utrymme för vagnarna). Då var klockan strax före 18 och bägge barnen hade slocknat. De var också trötta. 🙂
Fast just det passade ju bra, vi fick god mat – kött och lokalt rödvin, väldigt NZ-style med trevlig inramning. Nice!

Vid 8 var vi hemma igen, en halvtimme senare la vi oss för natten.

Synd bara att det sen var (välförståelig) cirkus från och till från olika barn till typ 02 så vi sov bara i korta svängar. Resans första riktiga utmaning. Men från 02 sov alla fyra till 9.30 (och i egna sängar, tjoho!), desto bättre!

Efter den inledningen kunde Auckland och NZ bara bli bättre!
Och eftersom jag skriver detta i efterhand kan jag ju säga att så minst sagt är fallet!

update: bilderna helt bananas, uppdaterar lite även om jag inte orkar fixa helt

20111110-211616.jpg

Känt Auckland-sign

20111110-211522.jpg
här åt vi, mysigt

20111111-213637.jpg
lite grått i hamnen

20111111-213710.jpg
supermysig del av hamnen, “the viaduct” här tar vi middag imorrn!

Följ mig!