Fox Glacier – Fox glaciär i dramatiskt ruskväder

Vi bestämde oss till slut för att ta en glaciärsväng ändå. Den här delen av landet är inte direkt känd för bra väder (eller vad sägs om 300 regndagar per år vid Milford Sounds?) så att anpassa efter behov av uppehåll funkar liksom inte. Så det var bara att bita ihop.

Vid Fox glaciär var det riktigt mäktigt landskap. Höga berg och förbud att stanna för rasrisken. Ett gäng ”naturliga” vattenfall utmed klippväggarna. Coolt.
Vi knallade på och började i uppehåll för att även få vår beskärda del av totalt ösregn. Joråsåatte.

Fast vi är SÅ glada att bi gjorde det, trots att vi blev ordentligt blöta. Kul att ha sett glaciären och häftig (kort) vandring. Stella inledningsvis i vagn och när terrängen inte längre tillät, H’s axlar. Max i bärstolen på min rygg.

nya-zeeland-med-barn-25-av-87 nya-zeeland-med-barn-21-av-87 nya-zeeland-med-barn-23-av-87 nya-zeeland-med-barn-24-av-87

Ett tag ikväll har det funnits hopp på himlen, vi har sett Mt Cooks siluett och lite sådär. Såväl som blivit blöta igen. Vi var lite på väg att åks vidare i förtid, men ger Franz Josef en chans till. OM det mot förmodan klarnar upp tills imorrn finns en del vyer vi vill njuta av. Annars är det söderut som gäller imorgon bitti. Som vanligt lösa planer, redo att ändras när som. 🙂

20111121-230929.jpg

20111121-230936.jpg