Etapp 7, Franz Josef – Wanka; men först Franz Josef glaciär

Imorse vaknade vi till sol! Lite på nåder, i ett hörn hängde fortfarande regnmoln men vi valde att inte titta åt det hållet, utan bara hålla span på vackra Mount Cook’s snöiga toppar.

nya-zeeland-med-barn-26-av-87

Med en oerhörd effektivitet gjorde vi oss sedan klara, och redan 8.30 var vi i bilen till Franz Josef glaciär. Inte illa med tanke på att hälften av familjen vaknade en halvtimme dessförinnan.

Vid glaciären praktiskt taget småjoggade vi oss igenom två små vandringsleder och fick nu både se en speglandes glaciär-berg vy såväl som glaciären från en utsiktsplats. Grymt bra jobbat! Och kul att se Franz i lite bättre inramning.

Franz Josef glaciär

Effektivitet fortsatte vara ledordet för dagen och vi matade av mil på mil med duktiga barn. Det var verkligen öde vägar och cafélunch var bara att glömma. Istället brassade vi pasta med färdig tomatsås på en parkering. Visserligen med vacker sjöutsikt, men att lufta oss kunde vi glömma – mer knott har jag aldrig varit med om. Inte resans bästa lunch om jag säger så. Men det förstås, inte sämsta heller (tur att vi för alltid har parkerings-fish&chips-en att luta oss tillbaka på).

Men det var ju inte det jag skulle berätta, utan hur allt flöt så bra så vi passerade alla ställen vi tänkt mellanlanda på och tog oss ända till Wanaka. Långt! Här hade vi trott vi skulle landa typ i övermorgon. Och SÅ skönt att komma fram, till detta fantastiskt vackra ställe. Galet fint verkligen, hela lilla staden är som ett vykort.

Hela resan idag gick i åter mäktigt landskap, och sista 8 milen typ, mellan Makarora och Wanaka var de vackraste jag någonsin åkt. Någonsin.
Det går inte att beskriva, och jag som (faktiskt) i princip aldrig tar kort genom rutan knäppte kanske ett tjugotal. Som ingen ger synen rättvisa.

Sen nådde vi som sagt fina Wanaka och här har vi tagit in på en superfin camping med en massa trevligt folk. Stämningen på campingarna varierar verkligen och här får högsta betyg. Vi – och båda barnen – har haft så trevligt! Bl a med en svensk familj med två barn på 7 och 9 som är borta i 9 månader. Imponerande! Något att ta efter kanske 😉

Så. Det var fina dagen idag det. Imorgon hoppas vi på sol som idag så vi får flyga flygplan… Håll tummarna.

20111122-222325.jpg

20111122-222442.jpg

20111122-222337.jpg