Slappardag i Wanaka med omnejd – lekplatser Nya Zeeland style

Ja, vi har åter haft en dag med härligt väder och bara linne i solen här i Wanaka. Men nej, inte tillräckligt bra för flyg tydligen. Vi vet inte varför, men givetvis måste allt se toppen ut hela vägen till Milfourd Sounds. Och tillbaka.
Bättre lycka en annan dag.

Så idag har vi bara slappat. Det är lite svårt att göra det här i Nya Zealand utan att känna att man försakar något, för det finns ju alltid så mycket man kan göra och se. Men det kan ju ändå vara skönt ibland, även för lätt-uttråkade som oss 🙂

Så idag gjorde vi inte en enda hike utan tog bilen ett gäng utsikts-sträckor istället (när Max ändå sov). Sen hängde vi runt i gulligaste stan, kollade lite butiker (massa roliga funktionskläder och surfmärken) och fikade. Och inte minst lät vi barnen röja en hel del, bland annat på en superfin lekpark med ljuvlig utsikt nere vid vattnet. De är bra på det här – på roliga och välskötta lekparker i vacker omgivning. Det kanske är därför Stella inte verkar längta hem alls, hon får så mycket omväxling. För tid till att leka loss tar vi oss varje dag. Och extra mycket idag då.

nya-zeeland-med-barn-31-av-87 lekplatser nya zeeland nya-zeeland-med-barn-33-av-87

Kvällen har spenderats i bubbelpool på campingen, skönt, varpå två vråltrötta barn somnade i sina vagnar och vi kunde njuta en god bbq-middag ihop med roliga tyskarna. Som vi alltså sprang (åkte) på igen. 🙂 Nu börjar det bli sådär så man känner igen en massa folk på ställena, man tar liksom samma rutt. Och tilltalas uppenbarligen av samma campingar bland de många man har att välja på.
Vi är duktiga att känna igen folk men det är ändå lite ”alla känner apan” över oss här. Det är inte så många svenskar, konstigt nog. Och inte så många med små barn. Mer än ett då. Vi har inte träffat någon mer med två eller fler små barn, och antalet svenska sällskap hittills är ringa 2 till antalet.
De många ”äldre” resenärerna (pensionärer) pratar vi mycket med, och de gillar våra små. Ingen fara med högljutt… säger de iallafall 🙂

Imorgon? Vi får se. Flyg eller Queenstown. Eller nåt.