Livet i husbilen – såhär är det

Livet i husbilen är BRA. Inget jag skulle göra hemma dock (lägger dock till – eftersom vi har sommarställen, annars skulle man kunna omvärdera). Det är lite för … jag vet inte… meckigt? kollektivt?
Hm.

Fast det är mysigt, det är det. Kvällarna när barnen somnat och vi ligger bak i soffan i varsitt hörn och läser/surfar är enormt avkopplande. Med mindre måsten än i soffan hemma.
Mysiga är också stunderna när vi alla fyra är uppkrupna i samma soffa och lyssnar på musik, busar, leker. Om än ibland något bökiga med en Max man ska vakta så han inte trillar ner på golvet. 🙂

A och O på sån här yta är ju dock att var sak har sin plats och att man håller det rätt nitiskt. Att båda vi är lika engagerade i det känns viktigt för välmåendet. Och visst får vi vara på tårna med klättrande barn/gå till delad toa med kissnödigt barn/fixa, trixa osv osv osv. Hade vi inte varit synkade och haft en bra, rättvis ”fördelning” och vana att ställa upp för den andre från början hade det här livet aldrig gått utan världskrig.
Men vi har en bra förmåga att läsa varandra och fixar det bra.

Sovmässigt sover vi hur bra som helst. Stella sover på loftet, och där tar vi sedan varannan natt. Vi kallar det för himmelriket. 🙂 Man sover sjuuuukt bra, Stella säger inte ett knyst och rör sig inte och sover typ 20-8, det är lagom temperatur, tokmysigt med båtruffkänsla och… SÅ skönt helt enkelt.
Nere i sängen bak med Max är däremot mer… inte hell 🙂 men normalt. Med en massa sparkande och bökande involverat (inte för intet han fick eget rum vid 6 veckors ålder). Han somnar 7 i vagnen och fortsätter med det (i köket eller husbilen) tills vi lägger oss. Vilket aldrig blir efter 23. Utvilade? Ja. 🙂 Vi är ofta mosigare än vanligt, lite sådär man blir när man snarare sover för mycket.

20111123-232028.jpg

Max vaknar till vid 5 och sover jag där skäller han ut mig efter noter (verkligen! Hela haranger!) tills han får amma och kan somna om. H ger honom nappen och säger åt honom och så somnar han om utan käk (ja, jag försöker med samma, funkar inte). Han vaknar sen mellan 6.30-8.

Så summerat.
Mysigt. Charmigt. Jobbigt. Intensivt. Njutbart.
Funkar med rätt inställning och rätt förväntningar. Eller om man varit ihop väldigt länge och/eller är riktig nykära, haha.

Funkar för oss.

I Nya Zealand. 😉

Stella kikar ut från himmelriket. 🙂
Till vänster toa som vi inte använder. Ingen som vill fixa med det sen liksom… Ett väldigt bra förvaringsutrymme för vagnar är det dock!

20111123-232028.jpg
20111123-232040.jpg

Köket används ju inte så mycket. Alls. Men vi har ett. Och mikron gillar vi, synd att den bara funkar med elsladden i (dvs när vi är på campingarna)

20111123-232120.jpg
Häng bak i soffan, vanlig syn!

Nära frågor/funderingar? Säg till så ska jag försöka svara.