Semesterhälsan

Ikväll har jag ”roat” mig med att nu i efterhand lägga in de semester-träningspass jag inte lyckats lägga in i Funbeat. Jag har noterat lokalt i telefonen för att hålla koll. Det är väl inte jätteviktigt, men jag gillar att ha koll på hur mycket jag tränar. För mig fungerar Funbeat verkligen som en spark därbak, jag vill verkligen inte missa mina veckomål.

Under vår resa hade jag lägre mål än hemma, men ville ändå verkligen få in träning för välmåendet. Jag bestämde mig för att vara nöjd med två pass i veckan, men sikta mot 3 (hemma vill jag absolut ej gå under 3, och blir supernöjd vid 4, och minutmålet är 1000 minuter i månaden). Man får ju inte heller glömma att vi haft många resdagar, så många dagar har gått bort på förhand.

Summerat ser det ut såhär (kilometerangivelserna är inte rätt, för jag har bara mätt tid förutom vid löpbandstillfällena).

Summering av genomförda träningar som är synliga i kalendern:

Totalt tid: 2039 min / 1d 09:59:00
Total sträcka: 22,1 km
Antal träningspass: 48
Antal dagar med träning: 31 (32,6% av 95 dagar)
Snitt sträcka per vecka: 1,63 km (baserat på ca 13,6 passerade veckor)
Snitthastighet: 10,78 km/h
5:34 min/km

Med andra ord har jag tränat var tredje dag, och således snittat på drygt två träningar i veckan – och nått det mål jag hade på förhand.

Viktmässigt så vägde jag in mig i Bangkok på minus 2 kg sedan resans start (konstigt nog, men det var nog väldigt mycket vardagsmotion på ställena innan ihop med hyfsad kost och ”lagom” alkohol). Sen gick jag upp det och ytterligare 0,5 kg på månaden i Thailand. Lite mer sockrad frukost och öl där, de stora bovarna tror jag. Framför allt ölen. 🙂 Men det var det värt, med totalt +0,5 får jag vara nöjd, även om det är just 2,5 ner härifrån jag är okej med att befinna mig. Det borde inte vara allt för svårt med normal, bra kosthållning och lagom med vin. Och såklart träning som vanligt!