Träning med PT

PT står alltså för Personlig Tränare, om någon mot förmodan inte vet det. 🙂

På mitt hemma-SATS kör de nu en marknadsföringskampanj där man får en gratis konsultation. Så jag gick dit i tron att jag mest skulle prata mål, utmaningar utifrån min situation osv. Och det började vi med. I ca en kvart pratade vi nuläge, träningsbakgrund, mat, mål, tankar, förutsättningar mm mm. Hur jag tänker skrev jag ju långt om häromdagen så det vet ni redan, men att jag känner att jag kanske borde göra någon förändring för att kicka igång muskelbyggnad och förbränning är väl kontentan av det hela.

Det jag gillade med PTn jag träffade var att han lyssnade noga, helt förstod mina anti-känslor mot traditionell styrketräning med pauser och själv kör stenhårt med tabata-intervaller på de crosstraining-pass han kör, tycker att man ska äta bra på det stora hela men att livet ska kunna ha utrymme för god mat och att unna sig ibland, att han är väldigt för funktionell träning och tycker att det finns många sätt att nå viktminskningsmål.

Han inledde själva passet med att kolla läget nu, stabilitet och styrka mm. Jag fick enormt mycket beröm för min coremuskulatur (så plankor och funktionell träning har gjort bra resultat!), och behöver tänka på att aktivera höftstabilatorerna mer, så det måste jag fokusera på. Övrigt var väl typ varken bu eller bä – fast jag har ett bra utgångsläge gällande livsstil. Och då berättade jag ändå att jag äter bra men även är svag för god mat och vin. 😉 

Vi körde sedan ett helt pass (som väl blir några varv till när jag sedan kör själv) på 45 minuter.
Funktionella, väldigt jobbiga övningar i cirkeltränings-variant (på tid, kort vila, byta mellan övningarna ett varv och sedan gå på ett varv till). 
– Planka på armbåge, gå upp till stående, armhävning
– Breda knäböj (utställda tår) med kettlebell
– Rodd med kettlebells, för hela ryggen med fokus mellan skulderbladen
– Planka med lyft av ena benet, ut mot sidan, dippa tå, tillbaks
– Burpees
Alla dessa övningar involverar flera, större muskelgrupper och det låter lugnt men shit vad flåsig jag blev!
Efter några varv körde vi intervaller. Fullt kör (30 sek så fort jag kunde, 30 sek vila) på cykel med ryggstöd. Jag kan inte fatta hur det kunde vara så jobbigt och framför allt att jag fick sån sjuk mjölksyra i mina (vad jag tror alltså) väldigt starka ben. Imponerande känsla ändå!

Jo, nog fick jag mermak för PT och blev enormt sugen. Men det är ju väldigt dyrt också…
Och å ena sidan skulle jag verkligen kunna tänka mig PTn jag var hos idag – bra stäm, rätt filosofi för mig, bra förståelse. Och såklart nära hem och därmed enkelt. Samtidigt finns såklart suget att om jag väl gör den investering det är (dyrt!) att ta min inspiratör Lofsan. Hon är så enormt duktig, inspirerande och pådrivande. Fast säkert visserligen fullbokad för ett decennium framöver. 🙂

Well.. vi får se. Några timmar är jag helt säker på att det blir men frågan är om jag ska köpa ett gäng för att verkligen komma på rätt köl – det är då det blir mest poäng med hela grejen. Jag funderar över helgen.