Jag bryr mig – på riktigt – inte så mycket i resultatet på lördagens tjejmilen. Jag slutade träna löpning fokuserat i maj efter ångest-Göteborgsvarvet och har bara kört just löpning för välmående, inte för resultat. Även om jag alltid vill göra mitt bästa.

Så ikväll tänkte jag strunta i det där med sista pass, det kändes lika oviktigt som att träna ”rätt” saker såhär på sluttampen (vilket GRIT och innebandy väl visar på).
Men sen satt jag där och kikade snabbt på Instagram, Facebook och några bloggar och blev inspirerad. Thank God för att jag föredrar sociala medier framför dumburken! För Idas alltid så kloka ord på FB gjorde sig påminda, och sen stod Hanna där med nya tightsen och gav sig iväg för ett sista pass inför lördagen.
Så när barnen lagts och H kommit hem från sina 19 km (1 h, 22 min!) drog jag så på mig mina nya tights. Love.

20120830-220954.jpg

Och sen sprang jag 5 lätta kilometrar med några intervallinslag, njöt av frisk luft och fina omgivningar och kom hem med mer energi än innan jag gav mig ut, och unnade mig en riktigt lång stretch. Så skönt!

Sen brassade vi godaste ingredienserna – kantareller, pinjenötter och basilika.

20120830-221000.jpg

Av det blev det en ljuvlig pasta, från ett recept jag läste hos Starwoman idag. Sa jag att jag gillar inspirationen man kan få av bloggar?

20120830-221006.jpg

Pasta och lugn jogg, det räknas nog kanske till uppladdning ändå. Så det kan bli. Couldn’t care less, eller..? (…eller vem försöker jag lura 😉 )

20120830-221024.jpg

Var det gott? Ja herregud. STÖRT gott sa H ett gäng gånger. Tips tips!


Ingredienser:

400 g färska lasagneplattor
300 g färska kantareller
Smör till stekning
pinjenötter
1 kruka basilika
lagrad hårdost
olivolja

Gör så här:
Rosta pinjenötterna i torr panna och rör hela tiden, lyft upp och lägg åt sidan. Stek rensade kantareller i en torr panna tills de slutat vätska sig, då tillsätter du en rejäl klick smör och låter kantarellerna fräsa. Salta och peppra. Koka upp en stor gryta med vatten och lite olivolja. Lägg i lasagneplattorna en i taget så att de inte klibbar ihop. Låt koka någon minut och fördela på varma tallrikar. Varva med riven lagrad ost, hackade och hela basilikablad, smörfrästa kantareller och några droppar olivolja. Toppa med rostade pinjenötter.