Känslan

Beware. Nu blir det positivt igen.

Känslan.

Nu är mannen hemma, familjen återförenad. Ljuvligt!

Fast… vi hann inte ses mycket ikväll. Jag är ju lite svältfödd på annat också. Så nu när jag och barnen hängt massa ändå och helgen med massa familjetid nalkas, prioriterade jag att träffa upp en kompis på SATS efter jobbet.

Jag lovade att bjuda på ett styrke-kondis-pass och repeterade lite det sista jag gjorde, genom att fota/skärmdumpa från youtube så jag skulle ha full koll. Jag är ju ingen PT och min teknik har förbättringspotential så bättre att visa ”äkta vara” än att bara insturera och försöka förklara själv. Lite lustigt att jag fotade skärmen i exakt samma sekund som T checkade in mig på SATS. 🙂 Så här nedan har ni en övning och kanske den grymmaste på detta pass – höftlyft mot bosuboll. Styrka och massa core, likey!

20121011-220136.jpg

Vi körde det här passet, som jag fått av J tidigare – som innehåller massa kondition och ben. När jag inte tränat rejält på länge är det ofta benen jag vill gå på för det känns mest rejält. Och så går jag lite på Lofsans 2-1-regel, att man för bra fördelning ska träna underkroppen dubbelt så mycket som överkroppen och för överkroppen träna baksidan dubbelt så mycket som framsidan. Läs hela hennes som alltid kloka resonemang här.

Iallfall.

Sidospåret, passet:
Cirkel 1:
Övn. 1: 20 benböj med stång på axlarna (runt 40 kg),
Övn 2: Varv 1: 20 utfallsgång framåt, Varv 2: 20 grodhopp framåt, Varv 3: 20 borzowhopp framåt
Övn 3: 10 Enbensutfall per ben med bakre foten på en låda eller bänk, håll en kettlebell eller hantel i vardera hand (körde 4 kg-hantlar)
Cirkel 2:
20 sumosquats med kettlebell (körde med 14 kg kettlebell)
15 upphopp

10 stepup per ben på låda
Cirkel 3:
Höftlyft mot Bosuboll

Bollinrullning med pilatesboll – se instruktion här
Planka 1 Min

Med darriga ben tog vi oss in i dusch och bastu, jag och härliga sällskapet T. Därefter gick vi ner till områdets nyöppnade restaurang BankOmat. Stället har bästa läget och vi var helt klart ledsna när föregående ägare lade ner krogen där (eller var det bristande alkoholtillstånd, eller dålig omsättning pga halvtaskig mat till lite för höga priser, eller lite väl dålig service, vem vet) – men nu har vi ett nytt ställe i lokalerna. Dags att testa!
Så vi fick en god middag (hamburgare säger väl inget om klassen, vi får återkomma om det) och framför allt en otroligt trevlig kväll. Många sanningar och klokheter. Välbehövda.
Och nu, känslan ja.
Tränat riktigt hårt. Haft kvalitetskvällen med vännen. Hela familjen hemma, som det ska vara. Fredag imorgon, med en helg med massa mysiga planer på agendan. Top notch!
Min jetlaggade make sover redan och jag ska krypa ner jag också. Godnatt!