Familjebrunch med barnens after ski på Cafe Opera

Igår hängde de flesta bloggarna på Cafe Opera för Loppi’s WeRFamily-event. Jag hade tackat ja tills jag insåg att det bara var för bloggaren själv – inte hela familjen. Jag känner inte av någon brist på egentid för tillfället (med mycket jobb där jag inte har tid att ägna barnen en tanke om dagarna, och iallafall en egenkväll i veckan), men familjetid är en bristvara. Helgerna ihop enormt viktiga. Så istället valde vi att gå hela familjen på dagens event av Loppi på samma ställe – familjebrunch och disco/barnens after ski. Med oss fick vi också grannfamiljen som vi således har hängt med mer eller mindre hela helgen, härligt!

20121118-195618.jpg

20121118-201733.jpg

Till en början kände vi oss rätt irriterade. Vi kom en halvtimme in i eventet pga Stellas jympa, och när vi kom var det helt knökfullt. Vi kom in men för att inse att det inte fanns någonstans att sitta. Folk satt på golvet och åt, stod och åt. Inte så nice – eller alls görbart – med två 1-åringar, två 4-åringar och tre vuxna… Maten var halvslut, det var kaos även där. Sedan hade jag också förväntat mig en schysst vuxenbrunch (det kostade ju ändå 250:- per vuxen) men det var det inte. Köttbullar och potatismos, och ceasarsallad fylldes det på med senare – men då hade våra barn redan hunnit äta och vilja dra vidare så vi missade det. Men – när vi väl fått någonstans att sitta och fått de där köttbullarna på tallrikarna så konstaterade vi att de iallfall var grymt goda. Klass-husman.

20121118-195629.jpg

Och med mat i magen och nöjda barn så kunde vi komma över den inledande irritationen och då var det riktigt kul. Barnen dansade på scenen, ihop med Ramundbergets Mickelina till Stellas stora lycka och Max stora skräck. 🙂 Fiskdamm, tatueringar osv roade också.

20121118-195642.jpg
Sen kröp Max upp i min famn, slappnade av och verkade trött så jag gav honom nappen och då gosade han ner sig och somnade på en sekund. Den ungen och hans förmåga att sova – jag upphör aldrig att förvånas! Galet mysigt.

20121118-195654.jpg

Så, summerat var det en mysig familjegrej, men lite väl mycket folk på liten yta – viss logistikförbättring hade inte varit fel, och de som drack bubbel kanske tyckte priset var mer värt än oss som inte var sugna och gärna hade ätit lite mer och kanske kunnat få en kaffe också.