Bloggen med bästa barnresetipsen?

Vi reser mycket, som ni ju vet. Vi gjorde det innan vi fick barn, och sedan har vi fortsatt. Jag tror att jag i min blogg förmedlar det vi känner – att man kan resa hur mycket som helst även efter att man fått barn. Att det kan vara ren njutning. Det bästa tipset är att ha ett bra humör, inte tycka att saker är så jobbiga, och att njuta i nuet. Sedan finns ju många tips på vägen – kring allt från packning och tips vid flygresor till fiffiga prylar, bästa barnvagnarna för olika resmål och hur man ska tänka kring kläder och reseapotek. Dessa lindas oftast in i mina blogginlägg och jag både tror och hoppas att många inspirerats.

Man behöver inte alls bara göra resor för barnens skull och helt på barnens villkor. Man kan utgå ifrån sitt eget med sedan anpassa efter barnen. Det funkar hur bra som helst. Barnens största behållning av resor är (under många år), hävdar jag, kvalitetstiden med sina föräldrar snarare än resmålet i sig.  Och eftersom vi fortfarande håller upplevelser högre än avkoppling läser ni här snarare om den typen av resor och inte charter och all-inclusive. Alls.

Vart vill jag komma? Jo, jag vill gärna bli med i omrösningen i tävlingen Travel Blog Awards 2012. De tio bloggar med flest nomineringar går vidare till omröstningen och kan vinna.

Så för ovanlighetens skull berättar jag det, och hoppas att du vill göra mig glad och visa din eventuella uppskattning genom att ge mig din nominering/röst. Det skulle jag uppskatta oerhört!

Såhär gör du:

Rösta på mig som Bästa Barn-reseblogg 2012!
Kika in hos oss och leta efter hotell till din semesterresa – vi har massor att erbjuda dig!

För den som inte är så hemma i min blogg så kommer här en liten resumé om några av våra resor efter att barnen (födda 08 och 10) började knacka på dörren.

Jag blev gravid, och när jag var i vecka 20 åkte vi till Costa Rica. Där luffade vi runt i 3 veckor och gjorde massa äventyr innan vi landade i New York. Vi bodde kvar i New York och jobbade i tre månader. Jag fick åka hem när jag var i v.32 (för längre räckte inte försäkringen). Jag kom hem, en månad senare Henke, och en månad senare kom Stella. Hon fick smygstarta med resor som London själv med sin mamma och Turkiet med släkten, innan vi åkte till Thailand i 1 månad och backpackade när hon var 1,5 år. Vi har gjort Berlin, skidresor med bärstol och barnpjäxor, och inte så långt därpå kom lillebror Max. När han var 10 månader och Stella 3,5 åkte vi på en långresa på tre månader, där vi bodde i lägenhet Hong Kong, körde husbil på Nya Zealand i en månad, levde ljuva livet på Fiji, fick puls i Sydney med omnejd, och backpackade i Thailand i en månad. Mer skidor, en bil packad för hela somrar på svenska vägar och turistmål, Astrid Lindgrens värld och andra barndestinationer, en mycket spontan sväng till Barcelona. Och ibland får inte barnen följa med utan vi åker skidor i Alperna, tar några vändor till New York tillsammans eller med vänner, åker till Singapore, njuter storstad i europeiska storstäder som Barcelona och Köpenhamn, är på konferenser i Moseldalen, Nice/Eze, på Kos, i Italien.
Jag har nog inte fått med allt – men ja, lite så ser det ut för oss, med då merparten av resorna de senaste 5 åren listade ovan.

Så ja – en röst gör mig glad.

Och i kategorin Bästa Thailandsblogg  tipsar jag om Annika, som har min givna röst! Synd bara att jag inte hittat henne redan där och då – för då hade vi säkert lyckats träffas där på plats. 🙂