En dag i Flottsbro

Det finns ju faktiskt skidbackar i Stockholm också. Inte stora, men gott och väl tillräckliga för mindre barn och entusiastiska föräldrar. Hammarbybacken nästan i stan, och en kvarts bilfärd från oss kommer man till Flottsbro i Huddinge. Vi har aldrig varit där förut men en strålande dag med minus fyra och bara massa sol kändes det som ett alldeles perfekt läge. Tyckte vi och resten av Stockholm, ungefär. Det var sjukt mycket folk. När vi kom vid 11 var det dock okej att ta sig fram till parkeringen och få plats, när vi åkte närmare 14 var det kö in mot området (som var helt fullt på bilar) på säkert 40 bilar. Tufft läge. Att sedan sittliften var trasig och skapade enorma köer både vid bygellift och barnområdets knapplift var väl kanske inte heller helt hundra tajming.

Fast. Vi hade en grymt härlig dag iallafall. Stella hade kanske inte sin bästa skiddag någonsin för hon var lite anti på det området – åkte men gnällde rätt mycket, och Max vägrade somna så jag ska inte måla upp någon bild av en rakt igenom fantastisk skiddag… 🙂
Men nedanför backen fanns en stor lekplats där jag och Max kunde hänga i solen, Stella åkte iallafall 5-6 korta åk, vi satt i värmetältet (även om det inte behövdes egentligen) och tog en liten stödlunch och framför allt så överraskades vi av att det var så himla fint. Härlig utsikt och inraming och sådär. Vi kommer absolut komma tillbaka, och nu när vi varit där en gång kan vi vara mer strategiska.

Till exempel, mina tips till er: Ta med pulka/snowracer, det är en bit från parkering till backe och kan glädja en skidtrött 4-åring som inte åker vagn. Det finns grillar, ta med picknick och undvik köer. Annars, ha kontanter så ni kan äta i tältet istället för världshuset. Kom inte klockan 14 en fantastisk dag, och åker ni dit en fantastisk dag så ta med er lite tålamod.

20130120-205445.jpg

20130120-205456.jpg

20130120-205513.jpg

Men att uppehålla sig där i närmare tre timmar med två såhär små (som till vårt stora förtret inte är helt enkla att hålla humöret på vid friluftsaktiviteter), det är såklart ett gott betyg.
Härliga, fina vinterdag!