Under månen i Ågesta

Jag har haft en liten dust med mig själv den här helgen. Ljuvligt vinterväder och både sug och lite stress över att hinna åka längdskidor. Tjejvasan knackar på dörren och jag har inte tränat skidor på riktigt sedan nyår, liksom. Styrka och uthållighet – ja, teknik – ja, men inte kilometer.

Men. Förra helgen hade jag lite ensamtid någon timme både lördag och söndag, och nästa helg ska jag bort heeela långa helgen (ända från onsdag till och med) så jag ville faktiskt inte vara ifrån familjen, alls. Inte ens en timme eller två. Lite fånigt kanske, men med mycket jobb så känns det så ibland. Maxa helgen.

Fast sen kom vi på värsta grymma kombon, som skulle glädja alla – för en timmes träning var ville vi ju ha och även om barnen både varit ute och haft det bra mest hela dagen och hunnit landa hemma och ha det lugnt i några timmar så var de sugna på mer kvalitativ lek. Win-win då stavas MiniSats. Farsta visade sig ha öppet 15-19 vilket är en ovanlig tid för de flesta minisats stänger 14 på söndagar. Och vad ligger 5 minuter ifrån Farsta? Jo, Ågesta!
Jag lämnade familjen på SATS och åkte dit och swooshade runt 6 km-spåret på 32 minuter. Det tar sig, och även om det var lite kort så var det enormt härligt och kändes jättebra. Vet ni – jag försöker inte längre övertala mig själv när jag pratar om vad som är härligt med längdskidor. Det är fasen riktigt grymt. Nära naturen, i tystnad, tid för tankar, ibland bara jobbigt för hela kroppen och ibland nedåt i fart med frihetskänsla. Jag gillar, så otroligt mycker mer än jag kunde tro när jag gav mig in på det här. Jag hoppas att lite för lång bit att åka om en månad inte kommer ändra den känslan!

20130120-205624.jpg
Månen lyste över mig i Ågesta ikväll. Och mina nya vantar kändes lika toppen som de gjort hela helgen då jag haft dem och uppskattat att kunna göra om dem till fingervantar snabbt då barnen behövt hjälp på olika sätt. Grymt bra köp! Sara, du behövde inte vara orolig över det tipset! 🙂

Sen det där med längre pass – de kommer. Jag har dem på schemat (och hoppas hålla mig frisk, peppar peppar). I helgen ska jag väl iallafall få till ett på över en mil när jag är i Sälen tänker jag, och veckan därpå har jag ett mål på att under två dagar skrapa ihop mellan 25-30 km på två dagar då jag är med mamma på gourmetweekend på Högbro brukshotell. Något jag ger mig själv i sluta-jobbet-present, och utnyttjar när jag har lite luft mellan jobben. Mycket kul som är på gång nu!