Inspiratörerna och länkkärlek

Fazer Blogger Boot Camp hette ju gårdagens event – av bloggare, för bloggare och bloggläsare. Och några andra, om det nu finns riktigt intresserade träningsmänniskor som inte läser en enda träningsblogg? Gör om, gör rätt i sånt fall.

För grejen med bloggarna är att de är såna enorma inspiratörer. Helt fantastiska träningsledare och förebilder, men samtidigt också en extra dimension av pepp och egenskaper som gör dem så otroligt inspirerande. Duktiga passledare finns det gott om, men bloggarna ger något extra. De lär ut långt utanför träningssalarna, de har ofta insikt i träning och hälsa från ett holistiskt perspektiv och ger så otroligt mycket. Det är en annan tanke som slog mig igår. Energin är enorm. Inspirationen maxad.

En av dessa är Lofsan, som jag så ofta skriver om. Hon är 29 år, smartare och mer insiktsfull än de flesta, driver ett eget företag otroligt framgångsrikt. Från att ha varit – som hon uttrycker det själv – en ’mainstream’ PT som jobbade med alla möjliga så har hon nischat sig och gjordet otroligt framgångsrikt. Kvinnor i allmänhet, mammor/gravida i synnerhet. Expert på sitt område, med full koll på sin målgrupp. Om det, och på samma tema – målgrupp, inställning och vilket budskap man vill nå ut med – pratade hon om under en föreläsning som trots att fokus var att kunna växa med sin (tränings-) blogg gav mycket mer och aha-upplevelser till alla, bloggare eller ej. Själv har jag inga större amtibioner med min blogg och någon träningsblogg har det aldrig varit och kommer aldrig bli – men några tankar väcktes hos mig ändå.
Tack Lofsan för konstant inspiration!

20130317-104332.jpg

Jag tror att även storbloggarna behöver få höra från vanliga människor att de är bra. Face to face. Det finns alldeles för mycket skit ute i internetvärlden och även om glada kommentarer säkert är upplyftande så tror jag på att få några uppskattande ord mellan fyra ögon. Så jag försökte göra slag i det igår och berätta det för de av de närvarande storbloggarna som jag följer, även om det på ett sätt kan kännas patetiskt.

Sara, Träningsglädje – En enormt inspirerande tjej som tar fantastiska foton och är välmående och träningsglädje personifierad. Jag berättade det för henne igår.
Jessica Clarén – Alltså den här tjejen. Hon är helt fantastisk. Hon utstrålar en helt sfär av energi, glädje och livskraft. Se nedan.
Sofy, Upp o Hoppa – Sofy ger en kick där bak, hon peppar och inspirerar och har ett fantastsiskt helhetstänk på träning och livet i allmänhet. Sånt gillar jag, mer än det extrema. Livet är mer än bara träning. Hon fick höra min uppskattning.
Helena, Bodycomf – Min PT Online, en grym träningstjej. Det bästa med hennes blogg är energin som sprudlar, alla tankar hon delar med sig av och hennes breda intressen vilket gör att man hittar roliga pass såväl som erfaranheter från Crossfit-boxen och på vägen mot maraton.
Anna, Trend o Träning – Pannben av stål och lite extremtränare – men med många bra träningstips och en underhållande blogg. Hon vet nu att jag tycker det.
Andrea, Löpningen & Livet – Löparglädje till max, grym tjej!

Sen finns ett gäng till större träningsbloggare av de jag inte känner men läser mer eller mindre ofta, vilka jag ej träffade igår; Allakantrana, Beatatjata (rolig och eftertänksam) och Fia Fit (humor till max, en träningsblogg som inte är en träningsblogg), Ettbattredu, MissAgda, PT-Fia, Spark-i-baken-Therese (störst av alla? och hon var ju där men jag lyckades inte prata med henne).

20130317-104349.jpgJag och Jessica efter hennes pass, jag fotade oss efter att jag gått fram till henne och berättat hur bra jag tyckte passet – och hon – är.

Sen har jag min egen lilla klick av vänner i tränings(blogg-)världen. Tjejer som jag verkligen tycker om, och blir glad när jag får tillfälle att hänga med. På ett sätt känns det ändå som att jag inte fick tillräckligt med tid med dem igår för det var ju så mycket personer överallt och så mycket som hände hela tiden.

Annika, Yesterday you said tomorrow – vars blogg är en konstant inspiration. Hon blandar mycket resor (love it!) med familjeliv, små livsfilosofiska inslag och ja. Balans och välmående. Och på träningssidan en känsla av vilja och nytändning. Inspirerar på ett ”kan jag så kan du”-sätt. Träningsglädje som smittar.
Linda KW – kan mycket om träning om träning, blandar många olika träningsformer men är extra duktig på längdskidor och spinning (snart instruktör!). Och som mammabloggare är hon en bit ifrån de där bebispuré-inläggen (som jag själv växt ifrån) och är en mamma till lika aktiva barn.
Hanna, Hanna Springer – Mysigaste Hanna skriver om sin passion som är löpning, och hennes entusiasm smittar av sig. Jag uppskattar också många inlägg om saker/kläder etc runt löpning, såväl som när hon blandar in personliga funderingar som vi alla känner igen.
Linda – Linda är en jätteduktig träningstjej, som tagit sitt ”vardagliga” intresse till en ny nivå och gått från satsningar som FF och löpskolning till att börja utbilda sig. En spännande resa! Sen får jag en känsla av att hon hittat hem gällande kosten så hennes tips och recept är bland de bästa i gengren.
Anneli, Life in Cerise – ganska nybliven bloggare som är ambitiös med inlägg och blandar mellan familjeliv, bakning, hemmaliv, resande och träning. Omväxlande och personlig!

20130317-104744.jpg
Sara (utan blogg), jag, Linda (som jag lånat bilden av) och Annika. För att vara i varandras sällskap ovanligt väldoftande och uppklädda.