Att ha chins/pull-ups som mål

Få saker har väl spridit sig så som en löpeld som det där med chins har. Alla verkar ha det som mål numera. ”Häftigt att kunna lyfta sin egen kroppsvikt”, är argumenten har jag förstått, och det ska tydligen vara någon form av tecken på att man är stark. ”Coolt!” andas var och varannan träningsmänniska (vilka väl är nästan alla numera va?) och tränar och tränar och tränar.

Jag har inte förstått haussen riktigt. Det finns många saker som borde vara viktigare, tänker jag. Så jag har nästan haft ett anti-mål, våga vara anti chins!

Eller vänta nu…
Sedan jag tränade med PT Online och fick vissa övningar som ”var bra på vägen mot chins/pull-ups” så har jag lagt in den där träningen oftare. Rätt ofta.
Men när Lofsan annonserade workshops i just det där med chins och pullups kände jag att näe – ska jag lägga pengar och tid på en workshop med henne, så finns det många andra delar som är viktigare för mig. För min träning och mina resultat. Chins ÄR ju inte mitt mål.

Fast sen överväger jag den ändå, den där workshopen. Och den där chins/pull-upsträningen fortsätter jag med. Chins (med handryggen mot mig själv, brett grepp*) är jag enormt långt ifrån, det känns knappt som att jag kan bromsa mig på vägen ner. Men pull-ups (med handflata mot mig och tätare grepp*) börjar närma sig. Jag kan hoppa upp och lätt hålla kvar. Sänka ner mig en bit, så jag får huvudet under stången (men absolut inte har raka armar, alls) och dra upp mig igen. Flera gånger. 3*5 typ.
Och det känns ju rätt mäktigt ändå. Så jag tar tillbaks det där ovan. Det må kanske inte vara något jättetydligt mål jag har, men jag är inte mindre lättpåverkad av min omvärld än någon annan. Tydligen.

20130506-212508.jpg
Idag lunchtränade jag med SpringSara. Vi sprang till utegymmet, tränade chins och pull-ups, sprang vidare till ytterligare ett utegym och körde latsdrag, bröstpress, squats och armgång (läs: Sara, jag var för trött efter pull-upsen. Och har inte heller tekniken/styrkan.). Jag gjorde årspremiär i linne, tyckte att det var jättekul med sällskap och njöt rejält av härligt väder.

*Jag har läst på många ställen och inte riktigt fått ihop ändå vilket som är vad, chins vs. pullups – det verkar inte finnas någon exakt sanning som är samma för alla. Verkar dessutom vara olika på olika ”språk” – även om alla ord är engelska. Snurrigt värre. Googla lite får du se, många sanningar där ute… 🙂 Lofsan säger som mig ovan har jag förstått det som, men det här proffset säger tvärtom.