Hur jobbigt jag hade det imorse har ni redan sett, men jag måste ändå berätta lite mer om det. Det är ju nämligen såhär att den där Lofsan – som alltså har Sveriges största träningblogg – är en tjej jag verkligen gillar. Så, att jag vann den där PT-timmen med henne kändes enormt kul. Och lite läskigt. Hur trött kan man bli egentligen?

Jag vet att jag har ett starkt pannben och gillar att köra in i kaklet, men det är obehagligt ändå. Och känns kravfyllt. Känner ni igen det?
Så, jag såg fram emot det, men visste att jag skulle få pressa mig, men ändå bevisa mig. Jag fick, såklart, främst göra det första – pressa mig.

Lovisa hade lagt upp ett pass som verkligen både passade mig perfekt men samtidigt utmanade mig. Upplägget var att vi körde 4 övningar i rad, och för varje övning körde vi 12 repetitioner gånger 2. Vilade 15 sekunder mellan dessa, dvs 2*12. Sedan vidare till nästa övning. Vi gjorde tre varv så sammantaget blev det 6*12 per övning. De där 15 sekundrarna gav tid för återhämtning och ny kraft åt musklerna men jag låg efter varje 12a på gränsen till mjölksyra typ, så det var jobbigt.

En annan skillnad med att köra med (en riktigt duktig) PT är att man kan ta i lite mer med vikt, för det är en person som safe-ar vikten och som dessutom såklart har full koll på tekniken. Jag lärde mig massor idag. Jag kan ha gjort utfallsgång hundra gånger men nästa gång kommer jag göra dem annorlunda. Ni vet, en sån sak. Eller att efter halva passet vara helt färdig i underarmarna  – utan att ha gjort övningar för dem – men sedan fatta att slappna av och inte bara göra det mindre jobbigt för dem utan också samtidigt hitta helt rätt i övningen på ett annat sätt. Så.

20130627-235345.jpg
Jag tog i så mycket så ansiktet inte hängde med. Och efteråt var jag så nöjd men ändå så skakig.

En feedback jag tar med mig idag är att jag har bra bålstyrka och klarar komplexa övningar – som många idag var. Inte behöva börja med att träna upp bålstyrkan t.ex, utan faktiskt kunna koppla på flera muskelgrupper samtidigt och således kunna göra mycket med okej vikt. Det känns bra, och som något att jobba vidare.

Övningarna idag då – för min framtida övningsbank;

1-1) Höftlyft (sittande på bänk, upp till rak kropp och fram med höft, omvänd knäböj typ – skivstång 35 kg på axlarna), 1-2) Höftlyft (liggande med axlar-armar på bänk, fötter i marken, skivstång 35 kg på höften, upp och sträck höften) 1-3) Utfallssteg med 10 kb i vardera hand 1-4) Marklyft i smith, 42 kg tror jag
2-1) Sittande rodd (maskin) 2-2) Sitande rodd/axellyft med 3 kg hantlar utåt 2-3) Planka på knä med armbågar på pilatesboll, rulla boll in och ut liksom 2-4) mage-fotdipp, rak på rygg på matta, dippa fötter i mark, upp med raka ben, lyft rumpa

Det var en rejäl genomkörare, och att det var fokus på många stora muskelgrupper innebar puls i kvadrat. Behövdes inga burpees kan jag säga… och ja, resultatet kunde ni se i föregående inlägg. Jeez.

Tack för idag, Lovisa. Det var grymt värdefullt och jag är som alltid taggad på mer!

(och OJ! Lovisa har skrivit ett helt inlägg om vår dejt idag! Bilderna vill jag knappt kännas vid, men ändå… Duktiga och fina Lovisa. Och snälla.)