Raw chokladbollar – igen. Facit.

Det var länge sedan jag gjorde något ”nyttigtgotte” som är en trevlig liten hashtag på instagram bland annat, men igår blev jag inspirerad av Towis som gjorde chokladbollar på dadlar. Bästa ingrediensen när det ska göras sötheter. Eller förresten, jag gillar ju att baka på sötpotatis också, det blir himla bra. (Förutom själva ”bakandet”, jag gillar inte att baka egentligen. Men jag gillar att äta gott och jag gillar att ha det förhållandevis nyttigt).

20130916-203628.jpg

Senast jag gjorde chokladbollar kände jag att jordnötssmör skulle göra susen i, så det tog jag idag. Dvs, gjorde om Towis recept lite. Det här åkte i idag och de blev otroligt goda (mycket bättre än sist!) så jag tror faktiskt inte jag behöver exprimentera runt mer. Facit! 🙂 Eller förresten, möjligen tar jag lite mer havregryn nästa gång och mixar i på slutet så det blir lite fluffigare och crunchy. Kanske.

100g dadlar (jag lade dem i blöt lite innan, mer lättjobbade så)
1 dl fiberhavregryn
2 msk smält kokosolja
2 msk kallt kaffe
3 msk raw kakao
1 msk jordnötssmör (kan uteslutas)
(ev. en skvätt agave, kanske en nypa vaniljpulver. Det tog jag i idag men är inget måste)
kokos att rulla i

Blanda alla ingredienser. Klipp dadlarna i bitar. Blanda i. Mixa med stavmixer (eller i vanlig). Rulla, ha över kokos, ställ i kylen.

20130916-203634.jpg
Serverade min man som innan han smakade muttrade lite över att det inte var smör och socker i. Innan han smakade, dvs. Sedan ville han ha fler.

Fler recept? Mat och Recept-kategorin. Nyttigt gotte? Här finns fler.