Marmorbricka, ostbricka, slaktarblock…

Jag lade ut ett rop på hjälp på instagram, och en tanke på vem som skulle kunna hjälpa mig hade jag också. Bilden var på en liten installation på vår köksbänk, som jag testade på en grövre skärbräda. Men jag ville ha ännu en ännu rejälare bricka i botten, typ slaktarblock, och en riktigt mörk sådan – nästan svart . Den jag taggade för hjälp var Emmy – en tjej som har grym koll på inredningsgrejer och fina upplägg på mat, kalas/festkoncept osv. En riktigt härlig blogg!

20131022-221613.jpgAlla köksbänkens nödvändigheter samlade på en fet bricka. Jag gillar.

Jag fick svar direkt av en Emmy som skulle ”klura lite på det”. Idag, tre veckor senare trillar en kommentar in på Instagram och jag blev grymt imponerad och glad av att Emmy kommit ihåg min fråga. Idag hade hon hittat ett alternativ och jag kände direkt att det var rätt. Svart marmor, 40*30 och 1,5 cm tjock – precis av det mastiga slag jag vill ha det. I samma veva gör hon en budget vs. lyx-variant på temat på sin blogg och jag känner att jag inte vet hur jag tidigare klarat mig utan ett riktigt chark-marmorblock.
Så jag har klickat hem det där största blocket överst på bilden nedan (489:- inkl frakt från Lykka.se) som Emmy tipsade om, och jag misstänker skarpt att jag inom kort kommer äga två snarlika brickor…. Frågan är bara vilken som blir uppföljaren och får agera uppläggningsfat?

20131022-221625.jpg
Alternativen. Den uppe i mitten är stor (40*30) och snygg – den får det bli för ändamålet. Till charkisarna och osten är jag sugen på brickan från Jamie Oliver (ca 349:-).  Trevlig värre! Att man kan skriva vad som ligger var med krita direkt på är en riktig bonus – snyggt och praktiskt.