Sällskapsträning med rumpfokus

Idag harjag tränat väldigt KUL! Hur peppad man blir av träningssällskap har jag pratat mycket om förut, men det tål att sägas igen. Pepp! Det blir som att köra ett eget litet grupp-pass, men med ännu bättre träning. Inte minst när man får ett helt upplägg serverat till sig – dvs när grymma Lofsan lägger upp helt pass så som detta väldigt tunga benpass. Vi skulle bli tre – härliga Clara, starka Hanna och jag – så jag ändrade upplägg minimalt för att passa tre och sedan blev det en bonus med en snabb planändring från en kompis och vi blev 4. Det var såklart bara välkommet, men min räkneövning i stress 5 minuter innan jag skulle dra från jobbet innebar att det blev lite lite snurrigt i början (sorry kompisar!) men sen kom vi in i det. Och förutom en bonusperson fick vi en extra omgång enbens-marklyft per ben, och det var väl bara bra eller?

Förresten var vi egentligen fem, för Sara var around och körde eget upplägg, men vi hade förberett oss väl för att ses vilket den där chatten som väntade mig på FB efter en eftermiddags frånvaro visade (där nere i högra hörnet).

20131023-210503.jpg
Rumpa, ben, ländrygg – jag tror att jag kommer ha ont där imorgon.

Dagens ljuvligaste (?) övning får höftlyften i smithmaskin utnämnas till. Kontakten! Det ni ser uppe på bilden till höger är nämligen hur jag ligger på en pilatesboll och gör höftlyft med 40 kg vikt på stång i smith. Suveränat! När jag körde höftlyft med stång med Lovisa på ett PT-pass tyckte jag nästan att jag fick träningsvärk under tiden jag gjorde den. Då körde jag med stång på runt 30-35 kg, men med fri stång behöver man en vän som hjälper till. Att köra i smith är således grymt smart.
Fast, förresten gillade jag enbensmarklyften med kettlebell en massa också. 20 kg funkade, men lite extra teknikfokus behövs verkligen.

Tack för idag härliga tjejer och tack för ett suveränt pass, Lovisa!

Jag hann hem och gosa med härliga barn på bra humör (inget jag räknat med) en stund innan läggdags enligt plan, men nästa gång ska vi fortsätta prata på lämplig restaurang bestämmer jag i detta här och nu. Så får det bli.

Följ mig!

Mer läsning...
nacka nackareservatet hellas yoga
Proaktiv vård, Medisera och hälsostatusen