Isaberg är ju som sagt Smålands Alperna och i skidshopen var det full aktivitet igår. Många var där och fyndade bland förra årets nu väldigt billiga utrustning och kläder, och gjorde sig redo för säsongen som är här om ett par månader.

Själv har jag ett stor gap i min utrustning och det är hjälm. Min gamla har gjort sitt och står sig inte alls i konkurrensen av betydligt bekvämare varianter nu ett tiotal år senare – år då användandet av hjälm exploderat totalt. Jag försökte hitta en förra året men det slutade varje gång med att jag vägrade handla. Runt 1400:- för en hjälm känns bara väl mycket.

Men så igår fanns enormt många modeller och märken till halva priset så nu äntligen! En väldigt mörklila/vinröd variant från Smith blev det, med gosigaste fodret i.

20131103-113411.jpg
Henke slog till han med, grön från Salomon och han kommer synas väl i backen i vinter.

Jag velade lite kring denna knallturkosa skaljacka från Salomon också, en ny jacka har jag också velat ha länge. Den föll på att det inte var goretex utan något annat (säkert lika bra…) membran och att jag inte kunde bestämma mig helt angående färgen. En färgglad från Marmot är annars det jag har på önskelistan, Norröna har Henke så det undviker jag helst.

20131103-113719.jpg
Halva priset på 3800, bör jag tänka om och skicka dit svärföräldrarna..?