Styrka och rodd-axelpress i TRX

Massören igår gjorde bestämt underverk med min rygg. Jag har så sällan problem med kroppen sådär, så jag förvånas både när jag får det och att det går att fixa. Idag har jag haft ont men inte alls varit låst på samma sätt så det är verkligen stor skillnad och på rätt väg. Så jag spenderade lunchen på SATS – äntligen!

Tyvärr fick min träningsdejt lov att avboka med kort varsel, men jag hade bra vilja ändå men däremot kände jag mig lite svag. Eftersom jag inte kört på gym ett tag fick det bli tyngre styrka – passa på när vikter finns liksom.

Superset, 8-12 reps/övn (maxa!), tre varv.
1) Marklyft – Goodmornings
2) Statiska utfall med KB 24+20 kg i händerna – Höftlyft i smith med pilatesboll

Sen körde jag en övning jag körde med Lovisa senast. Man har en hand i TRX och en KB (för mig 6 kg) i den andra, liggandes med tyngden i handflatan. Med TRX-en drar man sig upp i rodd, och när man kommer upp gör man axelpress rakt upp med KB-n. Viktigt att gå rakt upp, tänka att coren pekar rakt fram – ingen rotation. Första omgången börjar man i princip i höftlyftsposition så man är väldigt bakåtlutad – vilket ger mer för framsida lår, och tung rodd. Andra omgången står man lite längre fram vilket ger mer baksida lår och en del rodd. Tredje omgången har man bara TRX-en som stöd men gör mer en traditionell knäböj. Det är lite fel vinkel på bilderna nedan för att demonstrera men jag på övre bild ser man ungefärlig startposition för de tre olika varianterna och fortsättningen på rörelsen nedåt.
15 repetitioner per övningstyp och arm i taget, så 15 + 15 + 15 per sida innan man byter. Ett varv räcker gott – men man kan absolut ha denna med i en intervallcirkel. 15 reps tog ca 1 minut för mig.

20131107-214533.jpg

20131107-214519.jpg
Höftlyft liggandes på pilatesboll och med vikt i smithmaskin är verkligen en favoritövning.