Få in utomhusträning som föräldraledig – bästa tipsen

Hur mycket jag än är en person som har träning som en livsstil och egentligen inte behöver pressa mig för att få det gjort – jag gör det oftast bara – så har jag den här föräldraledigheten haft lite svårare att få in passen, iallafall efter att Meja börjat röra sig för mycket för att kunna gå på de mamma-bebis-pass som erbjuds på SATS som jag var stammis på i många månader. Barnpassningen på MiniSats är också super – men där låg vi först lågt lite efter att jag varit bortrest för att komma in i rätt känsla igen ihop, och de senaste 2,5 veckorna har Meja varit förkyld så då har det inte varit aktuellt av den anledningen. Men, det finns andra sätt att få in träningen och det som gäller är att den är lättillgänglig och enkel. Det tredje tipset är att ha en kompis att träna med. Det spelar ingen roll vem som är trött eller osugen – för har man tillsammans bestämt sig för att köra så är benägenheten att ställa in ett pass betydligt lägre. När man väl kör är sedan peppen betydligt högre – den kan annars vara en utmaning vid hemmapass.

Lättillgänglig utomhusträning

Att träna hemma är perfekt när man är föräldraledig, men för egen del är peppen lite lägre hemma i huset än om jag tar mig iväg hemifrån. Mitt och min kompis upplägg nu är att vi ses vid sovtid för de små (runt 9.30) och promenerar tills båda somnat – och går hellre en halvtimme än en liten stund bara, för att få upp värmen och så – och att vi sedan parkerar oss nere vid vattnet just vid sjön här bredvid och kör ett pass. Det är nära, lättillgängligt och en otroligt härlig miljö!

utomhusträning utomhustraning-4-av-5

Enkel utomhusträning

Vi kör inte några avancerade pass, utan enkla men effektiva. Jag har timer på telefonen och så kör vi cirkelträning, tabata, “I go you go” eller amrap; så många varv som möjligt på given tid. Nyligen skrev jag om tre träningspass utomhusträning att köra, och idag körde vi ett som Styrkebyrån-Johanna bidragit med via sin Instagram;

Block 1, rulla nedan i 8 minuter
Höftlyft gummiband 20 st
Raka marklyft med kettlebell 10 st (vi körde med gummiband)
Armhävningar 6 st

Block 2, rulla nedan i 8 minuter
Dips 10 st
Utfallsgång eller utfallshopp 20 st
Raka armdrag med gummiband 20 st

Block 3, rulla nedan i 8 minuter
Enarmsrodd 10/sida (kettlebell – eller med gummiband som vi körde idag)
Knäböj 10 st
Burpees 6 st

De enda hjälpmedel vi har är kroppsvikt, en matta, saker i naturen (stenar/bänk/etc) och några gummiband. De här gummibanden har jag också till hjälp när jag kör chins, och de är grymma att ha för att variera träningen och riktigt prisvärda. Jag köpte dem på Rusta för flera år sedan.

utomhusträning

Jag längtar absolut lite in till gymmet också, det gör jag verkligen – men det här är ett himla bra komplement. Livets logistik är så utmanande just nu med alla barn och aktiviteter och annat, så det är bara att gilla läget. 2-3 sådana här härliga pass utomhusträning i veckan är ändå en boost på alla sätt och vis. Uppiggande, uppfriskande, pulshöjande och muskelstärkande.
Fast det är tur att jag har den där träningskompisen…

Apropå logistik ska jag nu packa ihop mig och åka till verkstaden med bilen för en liten check, vidare och hämta Stella och dra på ridning, hem och fixa mellis och skicka iväg barn på fotboll och… sedan går det i ett tills jag förmodligen landar i en liten hög i soffan strax före 21. Sådana är de, dagarna!

Följ mig!

Mer läsning...
Träning på Gullmarsstrand i Fiskebäckskil