En mental berg- och dalbana

Det där med att köpa hus alltså. Jag är så galet glad över vårt köp och när någon nyfiket frågar åker mobilen med fina bilderna fram på en gång. Längtan och nöjdheten är total.
Det där gymmet jag inte kan låta bli att tänka på har jag verkligen inrett i detalj nu. Jag tänker en hylla som rumsavdelare mot bäddsoffa och TV-delen. Kanske någon form av vitmålad lagerhylla, jag ser framför mig en med dubbla öppna sidor och att jag delar av den mitt i hyllan liksom med tyg. Mot gymdelen peppig färg och glatt som bakgrund mot de kettlebells och annat som ska stå fullt synliga där, mot gästrum/TV-rum något fint, harmoniskt. Tyg som dämpar ljud och ger mjukare intryck i ett klinker-rum. Krokar för gummiband osv på hyllans sidor mot gymmet, spotlights med ljus åt vardera håll för ljus i gym och läslampa över soffa/säng. En chinsstång i dörröppningen, iron gym ska vara smart, funktionell och prisvärd och där kan förstås TRX hängas. En fet spegel mot väggen.

20140326-225855.jpg

20140326-225704.jpg

Spegel IKEA, träningsmatta Jula, chinsstång Iron gym, kettlebell + chinsband Rusta, lagerhylla Rusta, inspirationstavla Träningsevent. Se inspiration hos Uppochhoppa förresten, fantastiskt hemmagym!

Sen inser vi allt annat vi måste köpa. Gräsklippare, högtryckstvätt och en hel massa prylar relaterat hus- och trädgårdsskötsel och h.e.r.r.e.g.u.d. Det kommer ju aldrit ta slut?! Kosta en förmögenhet?!
Jag som brukar räkna alla köp jämfört resor får sluta prata “som en weekendresa!” och prata “som en Thailandssemester!” istället.

Vi har inte ens varit inställda på hus tillräckligt länge för att ha en lägenhetsförsäljning på rull (stressen!) men redan inser jag skillnaden. Ojojoj! Vad har vi gett oss in på?!

Can’t wait.

  1. Haha. Du har så rätt i att det kostar en förmögenhet initialt. Man vill ju ha allt på en gång. Utemöbler till fram och baksida, solstolar, parasoll, gräsklippare, hoppmatta (vår kostade 6000 kr bara den), utekrukor, Lägg på lite häcksaxar, krattor och stegar på det så har du lätt spenderat en thailandsresa eller två. Men det är ju så härligt att bo i hus så det är det lätt värt det. man får dock inte ångra sig för då står man där med ett förråd med grejor som inte kommer användas. 🙂

    1. Undrar om många ångrar sig..?! Jag tänker Blocket! Iallafall på en del grejer, kanske att man vill köpa apparater (och studsmatta) nytt så man har garantier och sånt men övrigt små-junk.. Hm.
      Säljarna håller på och bygger hus så de ska nog inte göra sig av med allt de heller.
      Well well. Ska bli intressant vad vi tycker om boendeformen. Just nu tror jag älska – trodde aldrig att jag skulle kunna längta TILL något annat så mycket medans jag bor på Kajen..! Ofattbart!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ mig!

Mer läsning...
funkisvillan hem hus philips hue smart belysning
Lite om belysning och ett smart hem