Intervaller med Endomondo

Idag har jag sprungit intervaller, kors i taket! Så gött – bästa träningen för hjärtat! De var inte iånga (75 sekunder) och de var inte många (5 st) men i kombination med jogg före och efter och en styrkedel i mitten så räckte det gott och väl kan jag säga. Så förutom att vara bäst för hjärtat är de också tidseffektiva, de där hatade älskade intervallerna.

Jenny (kommentera med nya bloggen om jag ska länka, jag har tappat den..!) frågade om mitt tips till spring-app till smartphonen och jag är fast vid Endomondo sedan ett tag. Jag tycker den appen funkar bättre än Runtastic och Runkeeper. Något jag gillar skarpt är att det är superlätt att lägga in intervallpass som man sedan kör igång och får info om när man ska starta, när det snart är slut, när det är slut och så blir statistiken efteråt bra eftersom man får koll på varje intervall.

Såhär gör man:

20140327-202604.jpg

1) Där det står “workout” och är förvalt “basic workout klickar man. Då hamnar man i skärm…

2) Här ser du olilka typer av träning du kan programmera in (eller följa färdiga program). För intervaller tar du Interval Training och hamnar då i…

3) Dina intervallpass ligger på rad och kan användas om du redan lagt in. Annars kör du plusset längst upp till höger för att lägga till ett nytt. Peta in intervallerna gör du i skärm 4) som visas…

4) Markera en första tidsepok på tidslinjen, välj om den ska vara Low, Medium eller High. Ställ in tid. Lägg till intervall med plus-tecknet. Upprepa. Fiffigt är att nästkommande intervall automatiskt får samma tid så det går supersnabbt och lätt att lägga in ett helt pass. Intuitivt och bra.
När du är klar och ska springa väljer du “Use Program” längst ned…

5)  Och så gör du det! Och så tycker du att du själv är rätt grym och snabb och ger dig själv en klapp på axeln! Njuter av vårsol eller av att slita i tuffare inramning. Pepp!

6) Även om det visar sig att de där ynka 75 sekundrarna då du tyckte att du maxade gick i inte-så-maxat tempo. Hey! Det är mars! Du kör intervaller! Du blir trött! Det är grymt.

Jag har sett lite diskussioner i veckan om hur fort man ska springa osv, men äh jag vet inte jag. Kör så du blir trött. Så du inte kan öka kommande intervall, men tillräckligt långsamt för att du ska orka alla på hyfsat samma tempo. Så att pulsen preciiiis hinner komma ner igen innan du ska köra igen. Det blir bra så, för såna som mig och de flesta av er som läser här.
Tänk inte så mycket. Eller hur, Jenny? 🙂

Jag har Endomondos betalversion, kostar en slant (var det dryga 30:-) men lätt värt det!

Följ mig!

Mer läsning...
snapshots-dresden-bilder-springturism-springa-träna
Träningen igår, idag och imorgon – plan Q1 2020