Kvällssug och bananchokladglass

Ikväll var jag riktigt sugen på något (sött), och när den här veckan fotar allt jag äter (för att lära mig lite mer om min kost och mina fallgropar/utmaningar) funderade jag direkt om det hade något samband med att jag just idag glömt eftermiddagsmelliset för första gången den här veckan. Kanske?
Eller så var det ett sammanträffande, att jag är sugen när jag är hemma själv på kvällen är inget ovanligt. Inte heller efter att ha roddat 2+1 ytterst aktiva barn, putsat 8 fönster (inklusive insidan av dubbelglasen!), plockat kläder och tvättat (phhhhew) och inte landat i soffan förrän 20.30 och då hyfsat sliten.

Men jag valde ett kvällsmellis som var av den smaskigare typen utan att göra avkall på nyttigheten. Enklast möjliga bananchoklad-glass! Banan ska man ju egentligen ha fryst i slantar alltid (gärna då brun som är lite sötare) men det hade inte jag så jag delade den i mindre delar och hade i frysen en kvart. Sedan ut och mixa med raw kakao och lite kokosmjölk. Gilla den nya lilla förpackningen förresten, smidig storlek!

20140327-214811.jpg

En liten banan, 1,5 msk raw cacao, 0,5 dl kokosmjölk. Mixa slätt med stavmixer.

Resultatet – supergott och mättande, jag var inte ett dugg sugen på något annat efteråt. Lyckat!

20140327-214816.jpg

Toppat med cacao nibs, kokosflingor och några hasselnötter. Nomnom!