En sommarlista

Det snurrar en sommarlista i bloggarna nu och det är ju alltid kul. Hur ser er sommar ut passar jag på att fråga vidare, Emmy, Milla och Annika?

1. Hur ser dina planer ut för sommaren?
Barnen går sin sista vecka på förskolan nu, och är nästa vecka hos morföräldrarna när vi jobbar och det känns lite som semester det med. Då njuter vi Stockholm och äter ute varje kväll, och cyklar hem i ljusa natten. Riktiga semestern inleds sedan i Toscana med ett gäng familjer i hyrt hus och sedan kör vi en sedvanlig Sverigeturné med Halmstad, Småland, Västkusten och Dalarna. Vi går in och jobbar en vecka i slutet av juli för att kunna vara lite lediga i augusti när vi flyttar och flytten ser jag förstås mycket fram emot.

2. Vad gjorde du på midsommar?
Vi var hos våra kompisar på Vindö och firade traditionellt och härligt.

3. Din bästa sommarfrukost?
Den som innefattar jordgubbar och som intas med fötterna i daggvått gräs.

4. Bästa sommarlåten?
I år gillar jag denna sköning… Happy! [youtube https://www.youtube.com/watch?v=y6Sxv-sUYtM]

5. Vad passar bäst på grillen?
Jag är allätare vad gäller grillat men allra godast är kycklinglårfilé – saftigt och mumsigt. Självklart gör vi en matig och fräsch sallad till.

6. Vad dricker du helst i sommar?
Klyschigt men gott – kallt rosé. Sånt där riktigt ljusrosa som M de Minuty. Nom.

7. Vad ska du läsa i sommar?
Vi är väl fortfarande inte riktigt i fasen då vi kan plocka plöja böcker i tid och otid. Så om jag ska läsa en, vilken ska det i sånt fall vara – har du något tips?

8. Favoritplagg under sommaren?
Jag är inte så förtjust i sommarkläder egentligen. Räknas träningstajts och linne?

9. Bästa parken?
Astrid Lindgrens värld tyckte jag var helt fantastisk när vi var där för två år sedan. I år ska vi dit igen och bo riktigt härligt på Fredensborgs herrgård, och jag hoppas det blir lika roligt på ALV som senast. Nu är barnen också större så då kan båda få ut mer av det.

10. Bästa badstället?
Insjö vinner över hav. Självklart är bästa badstället vid släkthuset i Dalarna. Utan konkurrens. Gärna på kvällen.