Inspiration: Stellas rum

Stella började spekulera i det där med sitt rum häromdagen. Mina tapetförslag har inte gått hem, och sedan är kanske inte tapet det bästa alternativet på en idag målad stenvägg. Kanske är färg smartare, och förstör mindre? Vad säger ni som vet?
Stella tydliggjorde att hon inte är intresserad av ett helt vitt rum, det är alldeles för tråkigt. “En väg som en regnbåge….” spekulerade hon, och rabblade färger. Blå, gul, lila, brun, rosa… började hon. Och en discolampa. Och ett myshörn med något som känns som moln.
Ungefär så. Enkelt uppdrag…. Eller inte.

Så nu har jag tänkt lite, och funderar på att måla en vägg med ränder, som nere till vänster. Att sluta i lite olika längd till vänster och en bit innan vägg/garderob som kommer i slutet av väggen, skulle kunna ge en lite levande känsla. Jag hade gärna fortsatt in på kortsidan också, men där kommer ett fönster så är inte läge. Turkost får täcka ett stort område längst upp för att det ska bli mer rejält och så några moln-wallies på den delen. Jag tänker också att man i överkant av färgerna kan sätta längsgående hyllor. Detta för att hon ska kunna ha mjukisdjur, spel och framför allt sitt byggda lego där. Hennes loftsäng blir kvar (men jag får byta några lådor till blå och vita), hon får ett lite längre skrivbord så det blir plats för två stolar och gardiner måste bli i mjukt tyg för att göra rummet varmare. Textil i Gunnila Axéns klassiska molnmönster.

20140630-142924-52164521.jpg

Såhär ser hennes rum ut, och det mäter ca 3*3 meter (med en extra liten del på 60*60 som blir perfekt för garderob).

20140630-142926-52166171.jpg

Hur ser barnrummen ut hos er? Eller har du någon annan favorit du kan länka till? Jag tar gärna inspiration!

Följ mig!

Mer läsning...
funkisvillan hem hus philips hue smart belysning
Lite om belysning och ett smart hem