Vi har precis avslutat två dagar på Sveriges kanske bästa park för barn i våra barns ålder (nu: 3,5 och 6). Första gången vi var där var för två år sedan, och då gjorde jag en recension ni kan läsa här.

Om årets besök kan jag bara säga att alla lovord jag skrev i den recensionen fortfarande stämmer helt. Herregud vad bra det är på ALV! I år var det nog ännu mer folk, helt sjukt mycket för att specificera ytterligare, men ändå trivs man. Parken slukar mängder. Det är på huvud-teatrarna det kan bli trångt/meckigt men vi såg ändå dem under glada miner, och under de mindre föreställningarna såväl som alla improvisationsteatrar var det lugnare.

Lugnare kännetecknar också vårt tempo i parken i år. Eftersom vi var där i två dagar kunde vi ta saker i riktigt lugn takt och dela upp lite. Aldrig skynda ifrån de där av barnen uppskattade stunderna i lekparkerna eller roliga husen. Se en massa föreställningar och som idag avslappnat låta Stella hänga med i Körsbärsdalen under hela föreställningen och efterföljande timme av skådespel där barnen fick vara med. Det kan ha varit Stellas allra bästa grej på hela vistelsen faktiskt.
Sen var vi inte där heldagar, utan var i parken ca 10-15. Det kändes lagom i värmen. För oj vad varmt det varit! Vi har försökt mellanlanda i skugga emellanåt och barnen har attackerat vattenspridare och fontäner.

Om jag rekommenderar en eller två dagar låter jag vara osagt. Man hinner på en (och barnen vet ju inte vad de missar) men två ger skön, avslappnad inramning. Vi körde alla måsten igår med fokus på Pippi, Emil och Karlsson och idag såg vi främst Ronja med mattisborgen och Körsbärsdalen med bröderna Leijonhjärta och soldaterna.

Två otroligt härliga och roliga dagar för oss alla – och mysigt kvalitetshäng med kusiner och bästa farföräldrarna.

20140722-171729-62249270.jpg
Pippi. Cirkus och kramas. Och prussiluskan, Kling och Klang som mest gled omkring.

20140722-171842-62322333.jpg
Karlsson på taket. Ocharmig snubbe, rolig teater. Alltid längst fram… Sådär så Karlsson till och med snubblar över en så kepsen trillar av! Och Stella följer även med efteråt, här bredvid lillebror och Karlsson.

20140722-172123-62483896.jpgEmil – så himla bra! Mycket folk på områdets nya stora scen och enormt hett? Eh, ja.

20140722-172258-62578687.jpg
Körsbärsdalen – så himla gulligt!
Roligast idag: Max orädd till Soldat med stoneface: Hej! Hejhej! Hej!
Soldat hårt till Max: “Har du sett Jonathan Leijonhjärta?”
Max glatt: “Nej men jag har sett rumpnissar! Därborta!”
(Och en lång harang som vanligt: “De är lite elaka faktiskt. Jag blev lite rädd för dom när vi var där. Där borta är de, där!”)
Vi ser mycket fram emot Törnrosdalen som nästa nytillskott, för nog är vi tillbaka om ett par somrar – det tänker vi oss.

20140722-172434-62674053.jpg
Ronja-teatern bäst enligt mig, och känns lite extra påkostad. Småläskig för de minsta med grådvärgar och knall som delar hela borgen.

20140722-172756-62876165.jpg
Nils Karlsson pyssling och som Ida i flaggstången.

Fina ALV! Vi ses igen!

Följ mig!

Mer läsning...
mathis-retreat-infinitypool-hotell-ubud23
Mathis retreat – ett underbart hotell med infinitypool I Ubud, Bali