Mot cykelpendling!

Vet ni? Jag gjorde slag i saken och kostade på mig det dyraste på väldigt länge. Alltså kosta på mig som i verkligen kosta på mig själv och ingen annan. Jag åkte nämligen och köpte mig en ny cykel häromdagen. En riktig race-hybrid av bästa kvalitet! Så nu ska jag bli en cykelpendlare och jag är så pepp på det! Fatta vad grymt att ha delar av veckans träning gjord på tid som annars skulle spenderas i kommunaltrafik. Det är 11 km enkel väg och jag har som mål (läs: har bestämt mig för) att köra 2-3 gånger i veckan.

 Nikishi Pro SLD – svart dam. Mitt val.

Idag invigde jag den, med en första trevande tur till Henriksdal för att lämna ett par kvarglömda solbrillor. Trevande för att jag inte kan det här med en sån här cykel. Hur smal den känns, hur den tar stötar, hur man växlar – osvosvosv. Alltså får man växla stillastående? Kan man hoppa flera steg på en gång? Får man gå från mellersta tyngd (2an) till tyngsta (3an) hur som helst? Svårt!

Det var dock både roligt och svettigt! Och vilken enorm skillnad mot min gamla momorshoj. Det här blir mer att kännas som en spinningcykel, med jämt motstånd hela varvet runt liksom. Lovely! Det gick snabbt och kändes toppen. Fin liten premiär!

20140810-195725-71845062.jpg

Jag är dock ingen cykelälskare egentligen, men jag tror det kan bli en hit om jag nu tänker på det som en träningsform. Jag gillar liksom träning mer än vardagsmotion. Alltså, jag älskar allt som är jobbigt så länge jag har träningskläder på mig och en dusch framför mig. Så kommer jag att jobba när jag nu börjar cykla till jobbet – på med träningskläderna och kör bara! På jobbet finns ett jättebra omklädningsrum så dusch, piff och frukost blir belöning när jag kommer fram.

Jag har ju tänkt cykla redan imorgon men väderprognosen säger mycket regn. Normalmycket är inget som ska hindra mig framöver, men just innan jag är bekväm med cykeln känns det lite läskigt. Vågar jag? Eller ska jag hålla mig ett par dagar till, till torsdag isåfall för tisdag och onsdag ska jag vara med Max som ska skolas in på ny förskola. Orka vänta till torsdag?!