Måndagsmorgon och cykelrutinen

Jag kände att jag spelade ett lite högt spel när jag köpte en ny, dyr cykel utan att ha cykelpendlat på riktigt alls tidigare. Mina 7 km enkel väg till Solna som jag höll mig till för några år på min mormorshoj räknas inte riktigt. Nu har det gått dryga fem veckor och jag har runt 30 km i benen. Mellan 2 och 3 gånger i veckan tar jag cykeln och transporterar mig 24 km ToR och jag fullkomligen älskar det. inte bara får jag frisk luft, träning och en lika snabb transport till jobbet som mitt kommunala alternativ, utan jag får även fantastisk inramning långa delar av sträckan.

Vad gäller sträckor så har jag testat väldigt många olika men de jag fastnat för är inte närmast men går snabbast och/eller bäst. Till jobbet köra jag via Årstaviken på södersidan. Det ser lite knixigt ut vid Henriksdal i Sjöstaden och Danvikstull men den snutten flyter på bra så den är ändå okej. Sedan är det härligt att åka via Årstaviken, och på morgonen är det så lite folk där så det funkar bra att cykla. Det är dessutom platt och bara grus en kort bit. På väg hem skulle jag dock inte cykla där, då är det för mycket folk. Denna väg landar på 12,5 km och tar ganska precis 30 minuter.

IMG_5217.JPG

På hemvägen är alternativen sämre, men snabbast hittills är vägen via Söder Mälarstrand. Det är nästan en kilometer kortare än morgonvägen men tar ett par minuters längre tid på grund av fler rödljus, fler långsamcyklare att försöka ta sig förbi och fler bilvägar att korsa. Vägen längs Söder Mälarstrand kan vara lite otrevlig (trots fantastisk utsikt) då det är smal cykelväg och otroligt mycket folk med konstanta omkörningar, men av de alternativ jag kört är den ändå bäst.

IMG_5218.JPG

Jag kommer köra på tills det blir alldeles för mörkt på morgon/eftermiddag, eller tills det blir halt. Snart är Årstaviken i höstskrud och det kan vara min favoritårstid där!

IMG_4922.JPG

Följ mig!

Mer läsning...
stockholm nacka
5 saker jag gjort i slutet av maj