Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed

#Lunchpromenaden (och annan aktivitet)

Rosa bandet-tider och olika sätt att bidra till cancerforskning i all ära, men man kan också försöka utnyttja den kunskap som finns om sjukdomen till att försöka agera proaktivt. Forskning visar att regelbunden fysisk aktivitet i minst 30 minuter om dagen minskar risken för cancer. Det räcker att ta en rask promenad, dansa eller städa – det viktiga är att pulsen ökar.

Av den anledningen anordnades igår en lunchpromenad runt om i landet. Träningsglädje-Sara tog fasta på alla de som inte kunde närvara vid de anordnade tillfällena och bjöd in till en virtuell promenad, och det passade även mig fint. I ett Stockholm som återhämtat sig från en morgon med spöregn sidledes lyste solen igen när promenaden startades prick klockan 12. Det blev med andra ord inte bara välgörande för kroppen utan d-vitaminnivån ökades av solstrålarna och hösten var sitt finaste jag.
Lunchpromenad alltså. En god vana några gånger i veckan.

IMG_5602 IMG_5603

I övrigt har min kropp hittills denna vecka fått fysisk aktivitet så det räcker för några dagar. I måndags var det åter 25 kilometers jobbpendlingscykling, i tisdags körde jag och två kompisar ett överkroppspass som fortfarande känns i triceps och axlar och igår nyttjade jag min sista dag på det veckokort jag fått på Rosa Skrot till att köra Lovisas cirkelpass med fokus på ben. Perfekt!
Nu blir det ett par dagars välbehövlig vila, men till helgen siktar jag att få till ett löppass i härligt höstlandskap.

Följ mig!

Mer läsning...
Mountainbike-premiär på Högbo bruk