Bananscones (och helgfrukost hos oss)

Nu har jag äntligen testat att göra bananscones. Utlåtande = riktigt goda! De smakar mycket banan (ingen skräll kanske) och mer som bananpannkakor i ny skepnad snarare än scones i ny skepnad samtidigt som de blev aningen frasigare och ganska brödliknande i konsistensen vilket jag gillade. 

Gör såhär: 

1 mosad banan 

1 msk kokosolja 

1 msk chiafrön eller fiberhusk (båda verkar lite ihophållande, jag körde chiafrön) 

1 ägg 

0,5 dl mandelmjöl

1 msk kokosflingor 

1 tsk kanel

Lite salt

Lite bakpulver (om man vill)

Blanda ihop allt och kör i 200 grader i ca 20 min. Sconesen nedan är dubblad sats av ingredienserna ovan.

 

    

De blev söta och goda och funkar att äta naturella som de är. Lite nötsmör på var gott och Bara Bär eller chiasylt (låt lite chiafrön svälla en stund i mosade bär) vore nog också mumsigt. 

  

Stella älskar att fixa fin frukost åt oss föräldrar på helgen. Mysigt med mycket saker på bordet ska det vara. Hon skulle se mitt insta-flöde och de som kan sånt på riktigt. Det svämmar över av på riktigt vackra och lyxiga frukostar där. Jag kommer nog aldrig hamna där, men fostrar gärna ett barn som ska bo hemma i väldigt många år till åt finfrukost-fixarhållet.

 

Det där var igår det, idag gäller snarare ful-mackor i bilen.