Två finfina mattips (ett gott och ett hack)

Alltså, varför gör man inte ceasarsallad hemma oftare? Jag beställer det ofta ute, men hemma har vi nog nästan aldrig gjort det. I lördags gjorde vi det dock som ett av tillbehören till den grillbuffé som komponerats, och då gjorde vi det lite lätt för oss och testade Erik Lallerstedts färdiga ceasar-dressing. Inte som egengjord, men helt klart god nog när man inte hinner eller orkar göra sin egen. Så igår kväll gjorde vi en riktig ceasarsallad med färsk kycklingfilé (stektes för god yta och ugnsbakades sedan till 72 grader), bacon, krutonger (smörstekta snabbt på hög värme), romansallad, hyvlad parmesan och så dressingen då. Gott värre!

Ett tips av ett helt annat slag är detta. När man gör hamburgare och till exempel de där lite slabbigare barnen ska äta så kan man stoppa hamburgaren i ett kaffefilter. De är som gjorda för att ha hamburgare i och gör att kladdet nästan helt kan undvikas. Toppen!

Söndagslunch en annandagpåsk-måndag.

_____________________________________________________________________
Blogg100 – 38/100