Matrum och färgfunderingar

Denna påskhelg har varit en riktig hemmahelg med gott om tid att gå omkring hemma och trivas. För det gör jag. Jag är fortfarande så sjukt lycklig att vi köpte det här huset för precis ett år sedan, nästan så att jag nyper mig i armen med jämna mellanrum. 8 månader har vi bott här nu, och det känns lite som för alltid.

Däremot är tydligen 8 månader vad det tar för oss att inse känslan av att vi nog inte ska bo i ett totalt vitt hus. Det är å ena sidan otroligt härligt med de vita målade väggarna som passar så bra i detta stenhus, men det blir ändå bara så… vitt. Trots alla många inslag av värme som ges av murade ugnar, av vissa tegelväggar och de många originaldetaljer i teak som finns.

Matrummet till exempel. Visst skulle det må bra utav att mysas till, trots att det ligger öppet mot resten av våningen som är vit?


Ja, vi vill absolut ha nytt köksbord och stolar också, men det går ju inte att bestämma sig. Så vi kör på icke-beslutet “låt det vara tills vidare” än så länge.

    

Jag har snöat in lite på kalklitir, som är en speciell kalkfärg med lite betongkänsla, som är rå men ändå mjuk. Det är så otroligt snyggt!
Hur man målar med den berättar Att vara någons fru om här.

Jag hittar ingen riktigt bra bild att visa upp, men kolla på länken ovan så ser ni hos Inreda.com hur det ser ut. En ljust grå betongvägg skulle kunna passa så otroligt bra i det här rummet såväl som huset.

Ett annat alternativ är att sätta upp samma tapet som vi satte upp i matsalsdelen i vår lägenhet innan vi råkade gå och köpa hus lite spontant en dryg månad senare. Vi älskade hur denna tapet fick matsalsdelen att kännas, och jag tror att effekten skulle kunna bli exakt samma här som den vi fick där.

20140208-081002.jpg

Fast sen kommer de där tankarna igen, de om att man är lite galen om man sätter tapet (eller märklig färg som är knepig att måla över) på väggar som är fint målade i ljust och fräscht vitt och med rätt underlag och så. Suck.

Vad tror ni? Spara vitt, måla med kalklitir, annan färg, addera fler tavlor eller sätt tapet?

________________________________________________________________
Blogg100 – 37/100

Följ mig!

Mer läsning...
Från världen till min trädgård och “några” hemmaprojekt