Söndagsträning med toppensällskap

Lycka är när man på vinst och förlust drar iväg ett sms till två kompisar angående träningssällskap ungefär en halvtimme innan man tänkt börja ett pass på ett visst center – och får ett “det passar toppen, jag är just på väg till SATS Sjöstaden men jag drar till Sickla istället så kör vi ihop!” tillbaka. Snacka om tajming! Träningssällskap ftw!

J brukar alltid ha en plan för sin träning och jag hade själv två gamla Lofsan-pass sedan min tid som PT-kund till henne noterade i telefonen, men J som kör Stronglifts var mer än öppen för att inte köra det just idag och mina pass var inte riktigt av typen som passar att instruera andra. Då är det extra bra att man har samma referensramar, så att en kan säga “jag läste om ett benpass hos Lofsan tidigare i veckan” och den andra svarar “ja, det såg jag och den dök upp i min feed imorse så jag har faktiskt det skärmdumpat här!”.
Så det körde vi. Det nyaste benpasset alltså, som det står mer om i ett inlägg där Lovisa pratar lite om hur hon bygger pass.

Vi körde helt enligt upplägg förutom höftlyften där 40 kg kändes meckigt. Vi tog en stång på 27 kg och lade oss med skulderblad/huvud på en bräda för att komma upp lite ytterligare – funkade finfint.

Det sög finfint i benen måste jag säga, och var riktigt roligt. Block 1 var tungt och bra, block 2 fick många muskelgrupper i underkroppen att börja darra rejält och block 3 med enbenshopp framåt med nudd med fingrarna i golvet krämade ur det sista ur den arma baken. En är ju inte lika smidig som Lovisa, det är en inte, men viljan är det inget fel på

Det var ett fint söndagspass som jag passade på att köra medan Max var på kalas, Stella hängde hemma och pysslade med mormor och Henke körde ett mastodontpass på 2,5 timme med cykling och Hammarbybacksintervaller till förbannelse. Vi blandar och ger.

Följ mig!

Mer läsning...
Träning på Gullmarsstrand i Fiskebäckskil