Men tack för den, kära maj

Och så vaknade vi av klockan lite tidigare än vanligt en ledig dag, den stod redan på 8. Gick upp och började packa inför Högbo. Väckte barnen lätt en timme senare varpå Stella klagade på illamående – och kräktes. Oh-the-joy!

Så det blev lite ändrade planer denna helg, kan man säga. Så otroligt snopet! Livet med barn är underbart och överraskande, men vissa överraskningar skulle man kunna vara utan. Vi försöker bita ihop humörmässigt, har tagit en riktigt lugn förmiddag medan regnet strilat utanför (det var ju den också…) och blev väl på lite bättre humör när vi fick ihop en plan för Högbo nästa helg istället – om än med lite mer trixande för att få ihop det. Så.

Med det sagt så avslutades april bättre än maj började. För fjärde året i rad firade vi med Kajenvänner, två familjer, och för tredje året i rad körde vi det koncept vi konstaterat att känns vinnande. Vi stod för varsin rätt (klassikerförrätt från oss: sashimilax med sesamsojadressing och räk-mango-sallad, varmrätt med fräsch kycklinggryta med citron och cayenne och en mumsig mörk chokladmousse till efterrätt), och gick sedan den härliga vägen längs Årstaviken till brasan på Årstaliden.

Där var som vanligt mycket folk, men på stor yta vilket gör att den kaotiska känslan (som vi tidigare upplevt i Vinterviken) kan undvikas.

De sex barnen lekte runt och trivdes med festligheterna.

Sen gick vi hem till den av de två Kajenfamiljerna som inte stått för middagshuseringen, och avslutade med ost, charkisar och vin och en massa snack innan klockan nästan blev första maj och dags att bege sig hemåt.


För att glädja lite så har Stella inte mått dåligt något mer, men hon är lite febrig så det kanske snarare är det som är problemet och inte magsjuka (hon brukar bli illamående då). Vi kan väl hoppas! Regnet har upphört, jag har insett att jag ändå är ganska tillfreds med mjukiskläder på och har inga planer på att byta om idag. Det får vara en sån dag i dag- en bonusledig dag med väldigt få måsten.

Välkommen maj!