11 – Min bästa träningskompis

Träningskompisar, det är ju så överlägset! Mitt bästa tips för att få in träning även när motivationen tryter är att boka en träningsdejt med någon. Skicka iväg det där sms-et och fråga om någon vill köra ett pass med dig samma kväll eller dagen därpå (spontant är bra!). Får man då ett Ja kan man inte backa ur själv senare, även om osuget krypit på och med det de många ursäkterna som man faktiskt kanske skulle riskera att lyssna på om man inte hade en bokning med kompis.
Mina bästa egenkvällar, sådana som jag försöker ha en kväll i veckan för att jag mår så bra av det, är de där jag har bokat träningsdejt följt av middag med någon kompis. Att först träna ihop och med det köra ett pass med extra hög motivation, sedan basta och börja prata av sig lite och sist gå och käka något gott och prata ännu mer är mitt allra bästa koncept. Jag kommer hem som en helt ny människa, fylld av energi! Jag och mina två kompisar Jenni och Carro brukar försöka få till dessa regelbundet och de är riktiga favoritkvällar, och har inte just vi 3 något inplanerat är det inte ovanligt att jag frågar både nära vänner och sådana jag inte känner så väl. Jag gillar verkligen det sättet att umgås, och träningskompisar är bra kompisar!

  
Clara, Linda KW och Annika.

Någon som jag ändå vill nämna lite extra i det här inlägget är Jesse. Vi går långt tillbaka som lagkompisar i innebandyn och har på senare år blivit riktigt bra träningskompisar (bland annat). Jesse är den där som i princip alltid säger ”grymt, det gör vi!” när jag föreslår spontana träningsdejter luncher som kvällar, och glatt kör på vilka upplägg jag än har som förslag eftersom vi gillar väldigt lika och dessutom är väldigt jämnstarka. Eller så kommer hon själv med förslag på pass efter sina många bootcamps hon kört. Hon är också duktig på teknik så ihop med henne kan det bli pass med lite extra tunga vikter, och det är riktigt roligt.

”Grymt, det gör vi”, är också precis vad hon sa även när jag började prata om Tough Viking. Snacka om en riktigt grym träningskompis, hur vi lyfte varandra under hela Tough Viking är något jag kommer att minnas hela livet.

 Jesse till höger (och i mitten Pernille). Förutom att vara innebandy-lagkompisar så var vi också länge grannar och vi delar samma arbetsplats. Sånt gör ju lite extra för möjligheten att vara spontan – perfekt!