En dag med en nybliven 7-åring (och grymma hamburgare!)

Stella var otroligt nöjd med sin dag, när hon till slut kröp i säng vid 10-snåret (ja, vi har sommarlovstider här) efter att ha läst lite i sin bok om 50 olika hästraser – bara en av många populära presenter som hon fått ikväll av morföräldrar, farföräldrar, kusiner och oss.

Jag tror faktiskt att detta är hennes första födelsedag som firats i Stockholm sedan 1-årsdagen. Sedan har ställena varit i ordningen Halmstad, Dalarna, Barcelona, Halmstad.

Hon var så glad över att fylla 7, vår lilla stjärna. ”Nu är jag faktiskt riktigt stor”, som hon sa – vår smarta, roliga, omtänksamma och sköna lilla tjej.

   
 Jag lät barnen baka igår – lika stor skräll som deras lycka var då. Blåbärsmuffins (Max) och kärleksmums (Stella) blev det. Goda, men jag är bättre på att skära god frukt. 🙂

Traditionsenligt fick hon välja aktivitet för dagen och det landade på Lådbilslandet i Nykvarn. En riktig hit enligt båda barnen – längre recension får komma en annan dag. ”Det här är min bästa födelsedag någonsin”, konstaterade hon iallafall när vi åkte därifrån tidig eftermiddag, efter många lådbilsåk och mycket lek. Därefter blev det poolhäng, fika, kusinlek och mor + farföräldrarumgänge (lyckan att få fira så stort!) och så middag med egen önskad hamburgerbuffé.

  
Denna gång gjorde jag hamburgarna på högrevsfärs, och det blev så himla gott! Färsen och salt och peppar är allt som behövs. Sedan gärna kolgrill för rätt smak, förstås, och så goda tillbehör. En buffé med cheddarost, inlagd gurka, tomat, rödlök, coleslaw, grillad majs, stekt ananas, bacon, ugnsrostad färskpotatis och flera såser fick det bli idag. Nom!

   

 Onödig pryl kanske, men nog blev hamburgarna att se lite extra härliga ut. Riktigt stora åt de vuxna (typ 150 gram kanske?) känns schysst på denna typ av burgare, tycker jag. Som på krogen, liksom. Åt barnen (och frysen) gjorde vi mindre varianter.

   

   

Mätta och belåtna, men det fanns tydligen utan problem plats för kladdkaka med grädde och jordgubbar. Tårta på Stellas bästa vis!