Lite husliv på semestern

Vi vill få till lite hemmasemester nu när vi har ett härligt hus, men i praktiken är det svårt att få till – sommarställen är i mesta blom i andra delar av Sverige, och för den delen är även vännerna utspridda och vi har ju socialbehov som få. Med andra ord blir några dagar hemma här och där ungefär det vi får till. Men de dagarna är finfina får jag säga! 

Så lite alternativa snapshots från trädgårdslivet;

Jag satte ganska mycket olika frön i våras, och det har gått varierat. Ruccolan kom tidigt upp och var fantastisk – och sedan för stor, gammal och trött. Av kryddorna blev det ingen hit, förutom koriandern som länge frodades. Vad gör man med växter som mognat för att kunna njuta av dem längre?

Ärtorna vinner Bäst-i-längden i år. Note to self.

  

  

Det här är rabatten (eller ”den japanska delen av trädgården” som de förra ägarna sa, haha) som min svägerska fixade till för någon vecka sedan. Grym är hon! Hon bad mig köpa bark, så det gjorde jag – en påse. Hon asgarvade och sedan fick jag åka och köpa 9 påsar till. Haha! Jag är en sådan svår nybörjare!
  

Vid den här stentrappen har jag länge konfunderats över vad alla tulpanliknande blad varit bra för. Men NU slutligen har det kommit blommor, orange liljaliknande. Undrar vad de är? Och om de fyller något syfte eller om det borde grävas ur där. Oklart.
  

Vi har testat lite nya spel med barnen. Och tränat cykel och skateboard. Varierade resultat och humör…

   
 
För övrigt har vi förstås mest hängt här – på altanen. Och plockat smultron på strå, de växer lite här och där runt om på tomten. Jag gillar huslivet. Älskart. Och hemestern – men nu åker vi mot sommarställen och vänner. Västkusten, här kommer vi!