Sånt Halmstad och Bjärehalvön bjudit på

Vi har verkligen haft fina dagar i Halmstad och på Bjärehalvön. I mestadels värmande sol men lufttemperatur för kylig för riktigt strandhäng har vi varit på rull mest hela dagarna. 

Vi har varit på många fina ställen och ätit och fikat. Heagårdens skafferi och Bäckdalens handelsträdgård hör till smultronställen jag ska berätta mer om, men café Killeröd med vackra utsikten nedan som verkade populärt baserat på köerna behöver jag inte komma tillbaka till. Om ett glas vanlig saft till barnen kostar 30:- (hutlöst!) och det saknas lättmjölk att få latte på, ihop med allmänt höga priser, så tappar man mig helt enkelt. 

  

Båstad är extra roligt att besöka under tennisveckan, för då finns mycket folk att spana på och i hamnen finns många roliga ställen och saker för barnen att göra. 

  

Torekov är en riktig pärla i all sin enkelhet. Krabbfisket har fortsatt roa hela familjen, och goda skaldjur på charmiga Fiskhuset är en evig favorit även om “finare” mat finns på andra ställen i Torekov. 
    
    

Mycket cykel har det blivit. Det är så roligt att också Max nu vill cykla och känner sig stabil, men vi ser fram emot att han även ska bli helt stabil vad gäller att bromsa och stanna… Våra kvällspromenader nu har liksom inneburit att Stella dragit iväg långt före oss andra, och att Henke joggat efter Max ett femtiotal meter framför mig som promenerat själv. Mysigt familjehäng lite utspritt, kan man säga.
    

Jag undrar om inte Halmstad är Sveriges mest minigolf-täta stad? Vi roas sällan av det (tror att för hög nivå av tävlingsskalle är anledningen) men barnen är entusiastiska. 

  

Och att leka lite i vattenbrynet funkar ju trots att vattentemperaturen på 19 grader är på tok för kyligt för fullgjort bad.

After beach underhöll också barn och pappa idag, medan jag hade en riktigt härlig träningsdejt med en västkust-lofsian som jag gillar lite alldeles extra. Utsikt över havet och konstant babbel under passet (hur nu det gick till att kombinera det?) var fint värre. Sommarträning och träningsdejter – gotta love it!

Jomen så och lite till. Mätta vet jag inte om vi är, men snart är vi klara med Halmstad för i år. Semesterdagarna räcker tyvärr inte längre än så. 

Följ mig!

Mer läsning...
Om sommarminnen och barndomsminnen som skapas