Reseinspo: Reseönskelista 2016

Bebis i november 2015 – det påverkar ju förutsättningarna för resor en del, men det innebär ju inte att resorna behöver pausas utan snarare anpassas efter den situation man har. Som föräldraledig med bebis och två något äldre barn finns verkligen nya förutsättningar, och såhär skulle jag gärna se reseåret 2016 om jag får önska fritt. Kanske blir något verklighet, kanske inget, kanske allt. Det är ju just det som är det fina med just drömmar…

Senvinter 2016
Om vi inte är fullt upptagna med att försöka få in skiddagar trots för detta lite tuffa förutsättningar, så kanske vi tröttnat på svensk vinter med mörker och kyla. En vecka i solen kanske? Förlänger man en vecka lite kan det ju bli 10 dagar… vilket räcker gott och väl för att flyga till Miami och hoppa på ett kryssningsfartyg för en vecka i Karibien. Vi tyckte verkligen att kryssning i Karibien var en riktig hit om man vill ha en enkel och bekväm semester med familjen men ändå se och uppleva lite mer än om man bara ligger still på ett ställe. Jag kan verkligen tänka mig att kryssning passar perfekt för en familj med en 5-åring, en 7-åring och en bebis. Läs gärna mer om vår kryssning med fartyget Oasis of the seas för knappt ett år sedan här.

IMG_6588-0.JPG

Försommar 2016
Jag har drömt länge om Cornwall nu. I april i år skrev jag ett inlägg om varför, och om att jag tipsat en vän om det resmålet. Hon – och hennes ressällskap (man och halvårsbebis) – tyckte att det var enormt bra och tipset kunde inte ha landat bättre. De hade härliga dagar i perfekt Englandsväder och upplevde både vackra vyer och charmig engelsk landsbygd. I mina drömmar så åker jag och bebisen över till London vid ett tillfälle när Henke jobbar där – det händer då och då – medans far- eller morföräldrar håller ställningarna med de större barnen hemma. Jag har ett par fina dagar i London och om kvällarna äter jag middagar med min man på ställen där ett barn kan sova i en barnvagn och sedan hyr vi en bil och åker vidare till Cornwall över helgen – jag, Henke och lillasyster. 

cornwall

Den här bilden är från Cornwalls.co.uk och bakom länken gömmer sig en guide över 10 fantastiska stränder. Inte för att just bara stränderna lockar – och generellt är det inramningen som lockar mer än stränderna i sig.

Sommar 2016
Givetvis innebär sommarsemestern hushyra med några kompisfamiljer som vanligt. Jag håller tummarna för Portugal, Mallorca, Korsika, Kroatien, Sardinien eller Sicilien – men vet att sällskapet är viktigare än landet så vad som helst är välkommet. Kanske förlänger vi en hel vecka själva i år?

reseönskelista

Sensommar 2016
Jag drömmer om Norges vackra fjordar, så intensivt. Det har landat i en längtan som är så enorm – det är dags nu! Jag vill vandra, eller bara vara, och röra mig på lämpligt sätt mellan små stugor och bed&breakfasts på olika platser och uppleva Norges helt magiska natur. Lillasyster har jag i en bärstol på ryggen, barnen är kanske med och avslutar sitt sommarlov och kanske är min mamma (som faktiskt är halvnorsk) och pappa – de nyblivna pensionärerna – sugna att hänga med? Eller så är storbarnen på förlängt sommarlov hos farföräldrarna i Halmstad och jag har med mig någon annan föräldraledig mamma med can-do-attityd och sug efter natur. För, Henke har väl inte mer semester kvar vid det laget..?


Jag har delat den här timelapse-filmen med Norge tidigare men den är värd att visa igen. Så magisk!

Vinter 2016
Jag ska vara föräldraledig länge, och hoppas vi kan och vill prioritera en något längre resa runt jul och nyår 2016. Thailand var länge sedan och bubblar i mitt medvetande, men det finns ställen som lockar ännu mer. Bali – att jag aldrig varit på Bali är ett under, och det ligger på min topp 5-lista över resmål jag drömmer om. En lista som nu är nere i 4 förresten, efter att jag gjort verklighet av drömmen om Island. Jag skulle gärna kombinera Bali med Vietnam, för där har jag inte varit på 15 år (!) och jag älskade det och är så nyfiken på hur det utvecklats.

bali-29grader

Foto: Christine Ericson.
Den här bilden är från bloggen 29 grader – Christine skriver lockande om Bali och andra ställen och tar superfina foton. Tips!

Resedrömmar alltså… Nog är de härliga ändå? Helt gratis och fria och allmänt… lockande.

Har du några resedrömmar du hoppas förverkliga under nästa år?