Sponsrad video: Höst- och vinterkläder åt hela familjen

Både jag och Henke älskar verkligen att vara ute och aktiva och försöker även få våra barn att gilla det lika mycket som vi gör, och en grundförutsättning för att verkligen uppskatta utomhusaktiviteter är att ha ordentliga kläder. Det spelar ingen roll om det är för att klara av vinterns mesta minusgrader och snöoväder eller om det handlar om höstens mesta snålblåst – kläder som är funktionella är ett måste. Vi kör alltid på lager på lager, och som yttersta lager gäller skalkläder med ett membran (tunt mellanlager) som släpper ut luft men samtidigt står emot både vind och väta. Jag har testat många märken och olika membran men måste säga att plagg med gore-tex-membran är överlägset bäst.

Kolla in den här riktigt snygga filmen för ytterligare info om vad GoreTex egentligen är;

Visst blir man sugen på uteliv..!?

Denna vinter är det jag som behöver nya skidbyxor och Stella som behöver en helt ny uppsättning vinterkläder. När hon nu är lite större och kan ha saker flera år, och hennes kläder också kan ärvas av minst ett, kanske två, yngre syskon, är vi beredda att lägga lite mer pengar på dem. Jag letar för fullt! Har du något tips kanske?

Jag menar, man ska ju vilja åka skidor och njuta av det även när det ser ut såhär…

IMG_8403
Färgglatt gäng i Alperna, kan säga att Norröna och Peak Performance (som båda har GoreTex i de flesta av sina skalkläder) regerar i det här sällskapet…

Ett annat ställe där mina kläder behövde bevisa sig var på Island. Det var i slutet av maj men det var runt noll grader och blåste massor, så för att hålla mig varm klädde jag mig som att jag skulle åka skidor i minus 10 ungefär. Vid ett tillfälle försökte jag ha vanliga överdragsbyxor på men frös och när jag bytte till mina tunna Marmot-regnbyxor med GoreTex blev skillnaden enorm.

goretex-island

Det här ser rätt lugnt ut på bild, men det blåste enormt här (Thingvellir nationalpark) och våra kläder fick verkligen leva upp till bevis.

goretex-island3

Även fötterna fick upp till bevis – och det var samma sak där. Gore-tex i skor för både barn och vuxna är ju så himla smart för torra och varma fötter. Jag älskar mina vandringsskor från Salomon, Salomon X Ultra 2 GTX.

_________________________
I samarbete med GoreTex.

Följ mig!

Mer läsning...
Blackfridayconfession – konsumtionsrant, outdoorkläder och favoriter